• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Žilina bude stíhať Slovan bez Adelaara a kanoniera Ceesaya

  • 6:40 01.03.2013
  • ŽILINA
Žilina bude stíhať Slovan bez Adelaara a kanoniera Ceesaya

Futbalisti úradujúceho majstra MŠK Žilina sú po jesennej časti Corgoň ligy na 5. mieste, na lídra poradia ŠK Slovan Bratislava majú osembodový odstup.

Túto situáciu chcú v klube spod Dubňa zmeniť a posunúť sa vyššie.

Pred začiatkom zimnej prípravy pristúpili k zmene hlavného trénera.

Holanďana Fransa Adelaara vystriedal jeho asistent Štefan Tarkovič, ktorý povedie tím v jarnej ligovej časti a v zápasoch Slovnaft Cupu.

Od začiatku letnej prípravy následne preberie mužstvo Adrián Guľa, v súčasnosti kouč AS Trenčín, ktorý podpísal s MŠK päťročnú zmluvu.

"Žilina má dlhodobo najvyššie ciele a ambície. Situácia je daná, musíme sa pozerať sami na seba a podávať kvalitné výkony. Verím, že jar bude lepšia ako jeseň. Toto by sme chceli zmeniť, hrať ofenzívnejšie, atraktívnejšie," skonštatoval na stredajšej tlačovej besede športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Obrazom: Vedenie Žiliny predstavilo plány pre jarnú časť Corgoň ligy

Desať prípravných duelov

Príprava pred jarnou časťou ligy sa uskutočnila podľa zabehnutého modelu. Mužstvo trénovalo v domácich podmienkach, s prípravnými zápasmi i s medzinárodnou konfrontáciou.

Vo februári absolvovali hráči herné sústredenie v Turecku s tromi ťažkými stretnutiami. "Všetko bolo zabezpečené na najvyššej úrovni. Podarilo sa nám naplniť to, čo sme si naplánovali. Nie všetky etapy boli v ideálnych poveternostných podmienkach, ale môžem povedať, že som spokojný. Až liga však ukáže, ako sme sa skutočne pripravili, pravú tvár mužstva, jeho konkurencieschopnosť," zhodnotil hlavný tréner MŠK Žilina Štefan Tarkovič.

Počas zimnej prestávky odohrali Žilinčania desať prípravných zápasov: z nich šesťkrát vyhrali, raz remizovali a trikrát prehrali. Celkové skóre je 27:11, najlepším strelcom v príprave bol Dávid Guba so šiestimi gólmi.
Zmeny v kádri

V kádri nastali zmeny. Do tímu sa vrátili mladí hráči z hosťovaní, predovšetkým stredopoliari Michal Škvarka a Adam Žilák, ktorí sa vrátili zo Zlatých Moraviec, by mali zvýšiť konkurenciu v mužstve.

Späť je aj Tomáš Majtán, posilou v útoku by mal byť i Dávid Guba, ktorý je pod Dubňom na hosťovaní z Prešova.

Asi najvýznamnejším odchodom je prestup gambijského útočníka Momodoua Ceesaya do kazašského tímu FC Kajrat Almaty.

Na hosťovanie do Zlatých Moravec odišiel nádejný mladý defenzívny stredopoliar Milan Škriniar ako aj obranca Ali Ceesay. "Títo hráči majú svoju kvalitu, aj keď sú v mladšom veku. V príprave som bol s nimi spokojný, uvidíme, ako sa dokážu prejaviť v zápasoch," skonštatoval kouč Štefan Tarkovič.

Kapitánom žilinského mužstva je Miroslav Barčík. "Som rád, že mužstvo zostalo pokope. Niektorí hráči sa doliečili, v prípravnom období sa nám vyhli zranenia. Verím tomu, že liga ukáže našu dobrú pripravenosť. Atmosféra v kabíne je dobrá, sme plní očakávania,“ uviedol na tlačovej konferencii skúsený 34-ročný stredopoliar MŠK.

Divákov chcú na tribúny pod Dubňom prilákať kvalitnou, útočnou hrou, tlakom na súpera. "Nie vždy sa priamo úmerne spájajú výsledky s návštevnosťou, je tu viacero faktorov. My sa budeme snažiť spraviť maximum, najmä na ihrisku. Bude tu padať viac gólov, budeme sa snažiť vytiahnuť z kádra maximum, aby sme podávali lepšie výkony ako v jesennej časti," prisľúbil športový manažér Karol Belaník.

Káder MŠK Žilina pre jarnú časť sezóny 2012/2013:
Brankári: Martin Dúbravka, Martin Krnáč, Patrik Le Giang, Dominik Holec
Obrancovia: Stanislav Angelovič, Vladimír Leitner, Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Serge Akakpo, Ricardo Nunes, Michal Mravec, Marcel Ondráš, Andrej Kadlec, Denis Vavro
Stredopoliari: Michal Škvarka, Jakub Paur, Miroslav Káčer, Babatounde Issiaka Bello, Miroslav Barčík, Viktor Pečovský, Róbert Pich, Peter Lupčo, Adam Žilák
Útočníci: Dávid Guba, Tomáš Majtán, Jaroslav Mihalík, Lukáš Čmelík

Zmeny v kádri:
Príchody: Michal Škvarka, Adam Žilák (obaja ukončenie hosťovania v Zlatých Moravciach), Tomáš Majtán (Baník Ostrava/ČR, ukončenie hosťovania), Dávid Guba (Prešov, na
hosťovaní do 30. 6. 2013), Michal Mravec (FC Emmen, Holandsko - II. liga)
Odchody: Momodou Ceesay (Kairat Almaty/Kaz.), Michal Janec (Slovan Liberec/ČR), Matej Rakovan (Slavia Praha/ČR, hosťovanie), Milan Škriniar (Zlaté Moravce, hosťovanie), Peter Šulek (Spartak Myjava, hosťovanie), Ali Ceesay (Zlaté Moravce, hosťovanie), František Plach (Svätý Jur, hosťovanie), Ján Novák, Roman Gergel, Jean Deza (do 27. 2. 2013 sa nevrátil do klubu)

Realizačný tím:
Športový manažér: Karol Belaník
Hlavný tréner: Štefan Tarkovič
Asistent trénera: Miroslav Nemec
Tréner brankárov: Miroslav Seman
Kondično-rehabilitačný tréner: Milan Ťapay
Lekári: Juraj Popluhár, Jozef Hudcovský
Fyzioterapeut: Tomáš Lintner
Maséri: Peter Vojt, Jozef Hromka
Technicko-organizačný pracovník: Marián Varga
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.