• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
12°Bratislava

Futbalový Slovan má vysoké ciele, chce vyhrať ligu aj pohár

  • 6:30 01.03.2013
  • BRATISLAVA
Futbalový Slovan má vysoké ciele, chce vyhrať ligu aj pohár

Tradične s veľkými ambíciami vstúpi do jarnej časti futbalovej sezóny 2012/2013 ŠK Slovan Bratislava.

Po jeseni líder najvyššej slovenskej súťaže by chcel získať ligový primát a triumfovať v národnom pohári - Slovnaft Cupe.

"V podstate je to skoro ako naša povinnosť. Sme na čele ligovej tabuľky a v pohári sme sa dostali do semifinále," povedal na stredajšej tlačovej konferencii generálny riaditeľ "belasých" Petr Kašpar.

Slovanisti absolvovali v príprave sedem duelov s bilanciou 3 - 1 - 3 a skóre 10:8.

Najlepším strelcom bol autor dvoch gólov Igor Žofčák, ktorý bude aj kapitán mužstva. "Každý sa už teší na prvý súťažný duel, pretože príprava bola dlhá. Absolvovali sme klasickú prípravu v domácich podmienkach, potom sme boli v Turecku. V kádri zatiaľ nenastal veľký pohyb. Ja si myslím, že máme široký a konkurencieschopný káder. Máme snahu doplniť ho o hrotového čistokrvného stredného útočníka," povedal hlavný tréner 6-násobného slovenského šampióna Samuel Slovák.

Vyjadril sa aj na margo najväčšej akvizície Slovana Seydoubu Soumaha z FC Nitra: "Je dôležité, ako zapadne do mužstva. Ukazuje sa dobre, ale pre mňa je najdôležitejší tím. Všetko sa musí podriadiť tomu, aby bol Slovan úspešný ako klub a nie jeho jednotlivci."

Obrazom: Slovan predstavil ciele pre jarnú časť Corgoň ligy

V prvom jarnom kole privíta Slovan v piatok 1. marca doma na Pasienkoch o 17.30 h druhý tím corgoňligovej tabuľky FC ViOn Zlaté Moravce.

Kouč Bratislavčanov má k dispozícii kompletný káder s výnimkou ľahšie zraneného obrancu Erika Čikoša. "Nálada v šatni je dobrá, Každý sa už teší na prvý ligový zápas a verím, že vykročíme správnou nohou. Je jedno s kým hráme, či sú to Zlaté Moravce, Ružomberok, alebo ktokoľvek iný, musíme vyhrať," povedal na stretnutí s novinármi Žofčák.

Na súpiske ViOn-u bude chýbať útočník Karol Mészáros. Člen reprezentácie SR do 21 rokov je v Zlatých Moravciach na hosťovaní do konca tejto sezóny práve zo Slovana. "Chceli sme, aby Karol hral a požičali sme ho do Moraviec v podstate zadarmo. Bolo by nefér, keby proti nám nastúpil, alebo nám dal gól. Dôležité je, aby sa po jarnej časti vrátil rozohratý. Nie je v zmluve žiadna klauzula, ale medzi klubmi existuje dohoda, že nenastúpi," doplnil funkcionár Slovana Petr Kašpar.

Káder ŠK Slovan Bratislava pre jarnú časť sezóny 2012/2013:
Brankári: Pavel Kováč, Martin Poláček, Matúš Putnocký
Obrancovia: Erik Čikoš, Filip Lukšík, Branislav Niňaj, Nicolás Gorosito, Dávid Hudák, Mamadou Bagayoko, Kristián Kolčák, Lukáš Pauschek
Stredopoliari: Erik Grendel, Igor Žofčák, Filip Hlohovský, Marko Milinkovič, Kamil Kopúnek, Jiří Kladrubský, Seydouba Soumah
Útočníci: Juraj Halenár, Lester Peltier, Ákos Szarka, Marek Kuzma

Zmeny v kádri:
Odchody: Milan Kopic, Leandro Ledesma (obaja ukončenie platnosti zmluvy), Karol Mészáros (hosťovanie v FC ViOn Zlaté Moravce), Radoslav Augustín (hosťovanie v Tatrane Prešov), Juraj Piroska (prestup do FK Senica)
Príchody: Marek Kuzma (návrat z hosťovania z 1. FC Slovácko), Martin Poláček (prestup z DAC Dunajská Streda), Seydouba Soumah (prestup z FC Nitra)

Realizačný tím:
Tréneri: Samuel Slovák
Asistenti trénera: Jozef Kontír, Peter Boďo, Pavol Sedlák
Tréner brankárov: Miroslav König
Vedúci mužstva: Ján Švehlík
Lekári: Ladislav Pavlovič, Ján Grňa, Richard Reis
Fyzioterapeut: Jiří Jurza
Maséri: Viliam Kalman, Štefan Szilágyi
Kustódi: Ján Beniak, Peter Pavlovič
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.