• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Senica má vynovený štadión, chce ho ukázať Európe

  • 6:10 01.03.2013
  • SENICA
Senica má vynovený štadión, chce ho ukázať Európe

Futbalisti FK Senica chcú aj tretíkrát po sebe postúpiť do pohárovej Európy.

Takýto cieľ avizovali zástupcovia Záhorákov pred začiatkom jarnej časti tejto sezóny.

V Senici počas zimnej prestávky zmodernizovali štadión a už sa tešia na prvý jarný súťažný zápas, ktorý absolvujú v nedeľu proti MFK Ružomberok.

"To, čo sme sľúbili v lete, sme splnili. Tribúny za oboma bránkami sa tešia na svoju premiéru. Absolvujú ju už v nedeľu. Celá modernizácia areálu je financovaná zo súkromných zdrojov majiteľa klubu. K dnešnému dňu sa tu preinvestovalo 1 541 000 eur, vrátane vybudovania kompletnej infraštruktúry. Čiže nie len tribún, ale aj kanalizácie, odstránenia pôvodných betónových valov či obrazovky. Športové ciele sa nemenia," povedal prezident klubu Viktor Blažek.

"Po jeseni máme dobrú východiskovú pozíciu. Chceli by sme aj po tretíkrát za sebou pôsobiť v pohárovej Európe. Ak sa tak nestane, svet sa nezrúti. My sa chceme dlhodobo pohybovať vo vrchnej polovici tabuľky. Veľkú radosť nám takisto robia mládežnícke kolektívy, všetky dorastenecké kategórie sú na čele, veľmi dobre však pracujú i ostatní," doplnil.

Obrazom: Vynovený štadión v Senici


Káder Seničanov prešiel počas zimnej prestávky viacerými zmenami.

Najvýraznejšou posilou mužstva je príchod ľavonohého univerzála Patrika Mráza zo Slasku Vroclav.

"Čo sa týka zimnej prípravy, tú by som rozdelil do dvoch fáz. Prvú sme absolvovali v domácich podmienkach a na začiatku februára sme vycestovali do Turecka, kde sme odohrali štyri kvalitné zápasy. Myslím si, že sústredenie splnilo svoj účel. Spomeniem takisto niektoré zmeny v kádri. Kostra zostala nezmenená, na kraj obrany pribudol talentovaný futbalista Patrik Mráz, novici mužstve sú Tomáš Vrťo, Milan Jirásek, no a naspäť do Senice prišiel na prestup takisto Juraj Piroska," povedal športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.
Pomohla nafukovacia hala

Už pod taktovkou 44-ročného Koníka absolvovali Seničania 10 prípravných duelov s bilanciou 4 víťazstvá, 2 remízy a 4 prehry.

"Som hrdý a šťastný, že môžem byť v Senici. Musím povedať, že som prvýkrát v klube, kde sa môžem plne koncentrovať na futbal a na prácu trénera. Je to klub, ktorý už má svoje postavenie v Corgoň lige. Viem, aké ciele sa odo mňa očakávajú. Je to pre mňa veľká výzva. Chcem urobiť všetko, aby takisto ako som ja spokojný, boli spokojní aj všetci funkcionári a všetci ľudia. Čo sa týka zimnej prípravy, našiel som v Senici veľmi dobré podmienky, aj vďaka nafukovacej hale. Ako veľmi vydarené hodnotím sústredenie v Turecku, kde bol veľký priestor na to, aby sme začali riešiť taktické veci. Išlo aj o to, aby hráči pochopili moju trénerskú filozofiu. V Turecku sme odohrali štyri kvalitné stretnutia. Hra mala gradáciu, dúfam, že sa to prejaví aj v jarnej časti," uviedol nový kouč Záhorákov.

Náladu v hráčskej kabíne priblížil novinárom kapitán tímu Tomáš Kóňa: "Chcem povedať len toľko, že sa do kabíny vrátila pohoda. To je veľmi dôležité. Vrátim sa k sústredeniu v Turecku. Asi po prvýkrát sa nám stalo, že nás ani jeden kvalitný súper, s ktorým sme sa tam stretli, výrazne neprevyšoval. Naopak, dovolím si tvrdiť, že sme boli v každom zápase lepším tímom. Všetci dobre vieme, že priateľské a majstrovské zápasy sú o niečom inom. Všetci sa už tešíme na corgoňligový kolotoč. Dúfam, že sa tribúny zaplnia a futbal bude mať správny náboj."

Káder FK Senica pre jarnú časť sezóny 2012/2013:
Brankári: Milan Švenger, Pavol Kamesch, Michal Šulla

Obrancovia: Ján Gajdošík, Patrik Mráz, Petr Pavlík, Matej Krajčík, Erich Brabec, Róbert Pillár

Stredopoliari: Milan Jirásek, Tomáš Kóňa, Martin Ďurica, Stef Wijlaars, Jaroslav Diviš, Jan Kalabiška, Peter Štepanovský, Juraj Križko, Martin Babic, Denis Ventúra, Tomáš Kapusta

Útočníci: Rolando Blackburn, Juraj Piroska, Lamine Diarrassouba, Tomáš Vrťo, Jakub Kosorín

Zmeny v kádri:
Odchody: Miroslav Štěpánek (MSV Duisburg/Nem.), Adam Varadi, Václav Koutný (obaja ukončenie hosťovania zo Sigmy Olomouc), Martin Frýdek (ukončenie hosťovanie zo Sparty Praha), Jaroslav Černý (hosťovanie v Českých Budějoviciach), Ján Malec, Petr Hošek, Miroslav Sedlák (všetci hosťovanie v DAC Dunajská Streda), Ivan Hladík (hosťovanie v Baníku Ružiná)

Príchody: Tomáš Vrťo (voľný hráč z FC Baník Ostrava), Patrik Mráz (voľný hráč zo Slasku Vroclav), Juraj Piroska (Slovan Bratislava), Milan Jirásek (hosťovanie zo Sparty Praha), Michal Šulla (návrat z hoťovania v Spartaku Myjava), Miroslav Sedlák (návrat z hosťovania v Šamoríne), Denis Ventúra, Tomáš Kapusta, Jakub Kosorín (všetci príchod z dorasteneckého tímu)

Realizačný tím:
Hlavný tréner: Vladimír Koník
Asistent trénera: Josef Mucha
Tréner brankárov: Miroslav Mentel
Kondičný tréner: Milan Skokan
Vedúci mužstva:Martin Šnegoň
Lekár: Radovan Hyža
Masér: Róbert Beblavý
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.