• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
16°Bratislava

Nitra bojuje o záchranu, ženy pustia na futbal zadarmo

  • 6:13 01.03.2013
  • NITRA
Nitra bojuje o záchranu, ženy pustia na futbal zadarmo

Hlavným cieľom futbalistov FC Nitra pred štartom jarnej časti sezóny 2012/2013 je záchrana v Corgoň lige.

V klube nastali počas zimnej prestávky štrukturálne zmeny a vedenie predposledného tímu v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže chce udržať svoje A-mužstvo v najvyššej súťaži.

Tím trénera Jozefa Vukušiča absolvoval zimnú prípravu v domácich podmienkach, Nitrania odohrali 12 stretnutí s pozitívnou bilanciou: 7 víťazstiev, 2 remízy a 3 prehry.

"Vďaka viacerým víťazstvám chlapci získali potrebné sebavedomie. Klub má skvelé podmienky na prípravu, jediným negatívom bol fakt, že sme boli na umelej tráve o dva týždne dlhšie než ostatné mužstvá. Na zraneniach hráčov sa to však neprejavilo," povedal kormidelník FC Nitra Jozef Vukušič.

Štyridsaťosemročného kouča teší skutočnosť, že na každý post získal aspoň jedného skúseného hráča. "Každý z nich je schopný hrať pod tlakom, a to budeme v tejto náročnej jari potrebovať. Prišla k nám aj skupina mladých talentovaných futbalistov a verím, že aj tí prispejú k dosiahnutiu nášho cieľa, ktorým je záchrana v najvyššej súťaži," uviedol Vukušič.
Skúsenosti z Afriky

Káder trénera, ktorý má aj dvojročné skúsenosti s africkým futbalom, posilnili Róbert Cicman z pražskej Slavie, Martin Jackuliak prišiel na hosťovanie zo Slovana Bratislava tak isto ako Boris Turčák.

K futbalu sa po dlhšej pauze vrátil aj odchovanec mužstva spod Zobora Henrich Benčík a Vukušič dá šancu aj Kamerunčanovi Gaelovi Tawambovi Kanovi a Srbovi Milošovi Obradovičovi.

"Okrem Jána Harbuľáka a Lukáša Hrošša sú všetci hráči zdravotne v poriadku a budú pripravení na prvé jarné kolo," prezradil Vukušič. Návrat brankára Hrošša je podľa trénera Nitry otázkou niekoľkých týždňov.

"Atmosféra v kabíne je dobrá, na jeseň už nemyslíme. V tíme nastalo mnoho zmien a my chceme vstúpiť do ligy s pokorou," povedal v utorok kapitán nitrianskeho tímu Petr Kaspřák. "V prípravných zápasoch sa u nás utvorila tímová súdržnosť, preto verím, že je všetko na dobrej ceste," dodal 29-ročný obranca.
Ženy uvidia futbal zadarmo

"V príprave sme vyskúšali mnohých hráčov. Ideme bojovať o zotrvanie v lige. Som si istý, že naše mužstvo má na to, aby si udržalo príslušnosť k najvyššej súťaži," vyhlásil generálny manažér FC Nitra Jozef Petráni a dodal: "Aby sme prilákali divákov späť na štadión, znížili sme vstupné. Na kryté tribúny sa budú vstupenky predávať za štyri a na ostatné miesta za dve eurá. Ženy budú mať vstup zdarma."

Nitrania prestavujú VIP priestory na hlavnej tribúne.

Stavebné práce sa prerušia pred prvým jarným domácim stretnutím so Slovanom Bratislava, ktoré sa uskutoční 10. marca. Generálneho manažéra klubu teší skutočnosť, že pod Zoborom opäť ožíva projekt fanklubu, ktorému chce FC podať pomocnú ruku nielen pri organizovaní výjazdov na zápasy na ihriskách súperov.

FC Nitra bude na jar disponovať s rozpočtom približne 600-tisíc eur. "Neradi by sme riešili finančné problémy na úkor kvality hráčov a ich zmlúv. Väčšinu futbalistov, ktorí nás posilnili, sme získali výhodne, ale mnohí majú solventné zmluvné podmienky," dodal Petráni.

Z kádra FC Nitra odišli Andrej Ivančík (hosťovanie v Šali), Seydouba Soumah (Slovan Bratislava), Igor Kotora (FC Nitra "B"), Matúš Paukner (Partizán Bardejov), Arnold Šimonek (Vysočina Jihlava/ČR), Matúš Mikuš (Admira Wacker Mödling/Rak.) a Karel Kroupa ml. (ukončenie zmluvy).

Vedenie klubu spod Zobora sa snaží dohodnúť na ďalšej forme spolupráce so stredopoliarom Ľubošom Kolárom.

Dvadsaťtriročný záložník sa nevošiel do kádra trénera Vukušiča a FC mu podľa Petrániho ponúkol možnosť odísť na hosťovanie do jedného z druholigových tímov. Odchovanec nitrianskeho futbalu si vzal čas na rozmyslenie, s klubom má zmluvu platnú do konca aktuálnej sezóny.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.