• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Vedec preskúmal mozgy ľudí, ktorí o sebe tvrdia, že sa stretli s UFO. Toto majú spoločné

  • 19:37 13.12.2021
  • Svet
Vedec preskúmal mozgy ľudí, ktorí o sebe tvrdia, že sa stretli s UFO. Toto majú spoločné

Patológ sa zameral na podobnosti a odlišnosti v štruktúre mozgu ľudí, ktorí tvrdia, že majú osobný zážitok s neidentifikovanými lietajúcimi objektmi. Ukázalo sa, že ich mnohé spája.

Doktor Garry Nolan pôsobí ako profesor patológie na Stanfordskej univerzite (Kalifornia), a v rámci svojej bohatej praxe publikoval už vyše 300 vedeckých článkov. Okrem toho je držiteľom 40 amerických patentov.

Nolan sa posledných 10 rokov zaoberal analýzou materiálov, ku ktorým získal prístup prostredníctvom amerického úradu na štandardizáciu zberu a hlásenia pozorovaní neidentifikovaných vzdušných javov UAP (Unidentified Aerial Phenomena).

Patológ v rozhovore pre magazín Vice prezradil viac o svojej práci aj o tom, čo v ňom vzbudilo záujem o UFO.

Nolan, ktorý je podľa vlastných slov „nadšený čitateľ sci-fi“, vysvetlil, že záujem o skúmanie mimozemského života uňho prepukol, keď kontaktoval akéhosi Stevena Greera, ktorý mu tvrdil, že našiel lebku mimozemšťana. Nolan nakoniec zistil, že išlo o ľudskú lebku s početnými mutáciami, ktoré by mohli vysvetľovať jej netradičný pôdorys.

O svojom náleze sa Nolan podrobnejšie rozpísal v publikácii s názvom Sekvenovanie celého genómu atacamskej kostry dokazuje súvis nezvyčajných mutácií s dyspláziou. Túto štúdiu si všimla aj americká Ústredná spravodajská služba (CIA) a viaceré technické spoločnosti zaoberajúce sa letectvom.

Vláda si následne vyžiadala Nolanovu pomoc s analýzou vzoriek krvi pilotov, ktorí po údajnom styku s neidentifikovanými vzdušnými javmi utrpeli rozsiahle poškodenie mozgu. Nolan vyšetril mozgy pilotov aj pomocou magnetickej rezonancie.

„Ak sa pozriete na snímky z magnetickej rezonancie pacienta so sklerózou multiplex, nájdete na nich bielu hmotu. Ide vlastne o zjazvenie,“ vysvetľuje Nolan. „Podobá sa to na veľkú bielu masu alebo niekoľko bielych škvŕn naprieč celou snímkou. Je to mŕtve tkanivo, ktoré vzniklo následkom útoku imunitného systému na mozog.“

Podľa patológa sú snímky pacientov so sklerózou multiplex veľmi podobné tým, s akými sa stretol u pilotov. „Pomerne rýchlo vám dôjde, že tu niečo nehrá,“ hovorí Nolan, ktorý takto preskúmal mozgy asi 100 pacientov, väčšinou zamestnancov obrany a vlády alebo pracovníkov v leteckom priemysle.

Príznaky

Profesor forenzného neurozobrazovania na Waynovej štátnej medicínskej škole v Detroite (Michigan) Kit Green takisto spolupracoval s CIA na objasnení patológie mozgu ľudí, ktorí tvrdili, že prišli do kontaktu s nevysvetliteľnými javmi. Niektorí z nich v čase styku počuli v hlave zvláštne bzučanie, iným zase prišlo zle. „Podstatné množstvo z nich tvrdilo, že videli neidentifikované vzdušné javy, a niektorí sa vraj ocitli tak blízko pri nich, že im prišlo zle,“ hovorí vedec.

Green nakoniec zistil, že ľudia, u ktorých malo dôjsť k poškodeniu mozgu, majú len vyšší počet neurónových spojení medzi dvomi časťami prúžkovaného telesa mozgu – caudate nucleus a putamen. Stále však nemal odpoveď na otázku, či táto odchýlka nastala následkom kontaktu s mimozemšťanmi, alebo bola vrodená.

Nolan tvrdí, že asi štvrtina pacientov, ktorých študoval pomocou magnetickej rezonancie, podľahla následkom poškodenia mozgu. U väčšiny pritom zistil príznaky identické s takzvaným Havanským syndrómom. U niektorých takéto príznaky chýbali.

Havanský syndróm je súbor zdravotných príznakov, ktorých pôvod sa nedá medicínsky vysvetliť. Príznaky prvýkrát zaznamenali v roku 2016 u pracovníkov amerického a kanadského veľvyslanectva na Kube. Bývalý prezident USA Donald Trump v tejto súvislosti v roku 2017 obvinil Kubu z bližšie nešpecifikovaných útokov.
Zdroj: Info.sk, DP, nypost.com, vice.com, the-sun.com, thesun.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na čo sú dobré nálepky na ovocí a zelenine? Toto ste o nich nevedeli

Na čo sú dobré nálepky na ovocí a zelenine? Toto ste o nich nevedeli

DNES - 7:05Zaujímavosti

S nálepkami na ovocí a zelenine sa stretol už každý z nás, ale málokto pozná ich význam a aj využitie.

Video: Táto rybka robí neskutočný hluk. Zvuky jednej z najmenších rýb vedcov prekvapili

Video: Táto rybka robí neskutočný hluk. Zvuky jednej z najmenších rýb vedcov prekvapili

VČERA - 21:26Zaujímavosti

Drobná rybka dokáže vyprodukovať zvuk o hlasitosti až 140 decibelov.

Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

VČERA - 19:41Zaujímavosti

Zdravú, chutnú a obľúbenú zeleninu si viete dopestovať rýchlo a jednoducho.

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

VČERA - 18:01Zaujímavosti

Nezhoršujte príznaky alergie vlastnou chybou pri záhradkárčení. Týchto 5 rastlín vám môže uškodiť.

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

21:49 27.03.2024Zaujímavosti

Ak chcete využiť len šťavu z citróna, nemusíte ho vôbec krájať. Takto si uľahčíte prácu už za niekoľko sekúnd.