• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
11°Bratislava

Britom môže cez sviatky chýbať šampanské pre nedostatok vodičov nákladných áut

  • 9:32 27.11.2021
  • Londýn
Britom môže cez sviatky chýbať šampanské pre nedostatok vodičov nákladných áut

Britom môžu počas koncoročných sviatkov chýbať obľúbené nápoje vrátane šampanského pre nedostatok vodičov nákladných áut. Upozornilo na to tento týždeň združenie obchodníkov s vínom a liehovinami, Wine and Spirit Trade Association (WSTA).

Združenie vo vyhlásení uviedlo, že vláda musí podniknúť „okamžité kroky“ na vyriešenie tohto nedostatku a zabrániť „prázdnym regálom“. Pripomenulo kabinetu, že firmy v Spojenom kráľovstve stále zápasia s ťažkosťami, preto je potrebné prijať ďalšie opatrenia, najmä teraz pred Vianocami, čo je kľúčové obdobie pre sektor alkoholických nápojov aj ďalších maloobchodníkov, uviedlo združenie v otvorenom liste ministrovi dopravy Grantovi Shappsovi.

List podpísalo 49 popredných spoločností vrátane britských divízií výrobcov alkoholu Laurent-Perrier, Moët Hennessy a Pernod Ricard. Signatári dodali, že prepravné časy sú v súčasnosti až päťkrát dlhšie ako v rovnakom období vlani. Čas príchodu nákladných áut je „čoraz nepredvídateľnejší“.

Ako u obzvlášť konkurenčného odvetvia môže neschopnosť splniť načas objednávky viesť k strate, pretože tieto produkty možno ľahko nahradiť porovnateľnými produktmi z iných častí sveta,“ konštatuje sa v liste. List varuje, že v konečnom dôsledku sa tieto problémy dotknú aj vládnych príjmov z daní, spolu so spotrebiteľmi, ktorí už čelia prudko rastúcej inflácii.

Zatiaľ čo firmy robia maximum a sú natoľko flexibilné, ako len môžu, táto strata istoty a predvídateľnosti je nesmierne škodlivá pre ich dodávateľský reťazec. V konečnom dôsledku aj pre ich konečný výsledok, spotrebiteľov a daňové príjmy,“ uvádza sa v liste.

Británia čelí čoraz horšej kríze v zásobovaní, od nevybavených zásielok až po nedostatok vodičov nákladných áut, pre brexit a tiež pre ochorenie COVID-19. Oživenie dopytu po opätovnom otvorení ekonomík na celom svete po zmiernení obmedzení spojených s pandémiou nového koronavírusu vytvorilo prekážky v zásobovaní, zatiaľ čo prísnejšie imigračné pravidlá a byrokracia pre zahraničných pracovníkov vyvolali obrovské personálne problémy v Spojenom kráľovstve.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Internetové nákupy na Slovensku po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť

Internetové nákupy na Slovensku po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť

DNES - 12:56Ekonomické

Internetové nákupy na Slovensku po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť.

Dve tretiny obyvateľov Slovenska sa stali terčom kyberpodvodníkov

Dve tretiny obyvateľov Slovenska sa stali terčom kyberpodvodníkov

DNES - 10:38Ekonomické

Takmer dve tretiny obyvateľov Slovenska sa dostali do situácie, keď sa im niekto snažil ukradnúť peniaze z účtu alebo platobnej karty.

Španieli nie sú spokojní s nadmerným turizmom, vzniklo antituristické hnutie

Španieli nie sú spokojní s nadmerným turizmom, vzniklo antituristické hnutie

DNES - 9:32Ekonomické

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri "antituristické" hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

VČERA - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.