• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
14°Bratislava

Bývalá zamestnankyňa supermarketu prezradila veci, z ktorých sa dvíha žalúdok

  • 7:26 14.11.2021
  • Svet
Bývalá zamestnankyňa supermarketu prezradila veci, z ktorých sa dvíha žalúdok

Žena, ktorá v minulosti pracovala v supermarkete, prezradila niekoľko šokujúcich informácií.

Zamestnanci supermarketov majú množstvo príjemných aj nepríjemných skúseností z práce. Musia sa zaoberať požiadavkami zákazníkov aj sa starať o čistotu prevádzky. Väčšina z nás netuší, čím si zamestnanci v obchodoch prechádzajú.

Jedna bývalá zamestnankyňa obľúbeného britského supermarketu sa rozhodla podeliť o niekoľko prekvapivých informácií. Žena z juhovýchodného Anglicka pracovala v supermarkete sedem rokov až do roku 2014 a povedala, že si to „užila“, pretože to bola jej prvá skutočná práca.

Bývalá zamestnankyňa supermarketu pre denník The Sun uviedla, že si počas práce v obchode našla niekoľko priateľov na celý život. Je presvedčená, že pre prácu v maloobchode sú dobré priateľstvá kľúčové. Povedala: „Pracovala som na niekoľkých oddeleniach, začínala som v pekárni, až kým som nedostala alergiu na čistiaci prostriedok.“

Potom prešla na nočné zmeny, pretože sú omnoho lepšie platené. Za skutočný prínos pre maloobchod považuje zamestnancov, ktorí sú skvelí aj preto, že si toho od zákazníkov veľa vytrpia. „Ale poviem vám, že manažment môže byť trochu... temperamentný,“ priznala.

Bývalá zamestnankyňa pracovala s niekoľkými úžasnými manažérmi, ktorí pre svojich zamestnancov išli nad svoj rámec, ale pracovala aj s niektorými, ktorí neboli až takí skvelí. Celkovo povedala, že práca v supermarkete nebola hrozná skúsenosť a zažila tam skvelé časy - vďaka personálu, nie zákazníkom.

Práca však mala aj niekoľko negatívnych aspektov. Komplikoval ju najmä fakt, že pracovala na filiálke v študentskom meste, ktoré bolo často plné opitých študentov. Následkom toho musela čistiť množstvo telesných tekutín. „Dokonca sa mi stalo, že ma študent ovracal, kým som mu stihla doniesť vedro,“ uviedla s tým, že to však nebolo to najnechutnejšie.

Najhoršie sú podľa nej toalety. „Ak ste zákazník, skúste sa im vyhnúť - dokonca aj toaletám len pre zamestnancov! Raz sme v obchode museli riešiť problém s názvom ‚fantómový fekalista‘ – človek, ktorý pravidelne každý deň po sebe nespláchol,“ uviedla a dodala, že kvôli nemu museli vyvesiť oznamy.

Bývalá pracovníčka supermarketu prezradila, že najlepší čas na nakupovanie počas dňa je medzi 7:00-8:00, o 11:00 alebo o 20:00. Zákazníci si často neuvedomujú, že ak sú hrubí k zamestnancovi, stane sa z nich nekonečný vtip alebo príbeh, ktorý každému rozprávajú. Zákazníci by mali byť na pracovníkov supermarketov milí, pretože udržiavajú služby v chode aj za najhorších podmienok, čo sa ukázalo najmä počas pandémie COVID-19.

Mnohých ľudí tiež prekvapuje, koľko pekárenských výrobkov je zmrazených. Ako uviedla: „Mojou úlohou v pekárni bolo rozmrazovať pečivo alebo ho občas vraziť do rúry na 20 minút. V obchode sa toho veľa neupečie, pokiaľ nejdete do pekárne, ktorých je v súčasnosti veľmi málo."

„Je to dosť otrasné, koľko sa vyhodí, najmä pekárskeho tovaru. Na konci noci ide všetko do koša,“ dodala bývala zamestnankyňa. Sama sa snažila nejaké jedlo dať bezdomovcom, no narazila na množstvo právnych problémov. To by sa podľa nej malo zmeniť. Jedinou výhodou bolo, že aspoň šišky sa nevyhadzovali, pretože ich dodávateľ rozdal zamestnancom.

Bývalá pracovníčka supermarketu prezradila aj vtipné spomienky, ktoré mala na prácu v obchode. Urobili iniciatívu na zlepšenie morálky zamestnancov s názvom ‚zábava v práci‘. Tá zahŕňala rôzne aktivity na 10-minútovú zábavu počas dňa. Keď na nočnej zmene neboli žiadni zákazníci, zvykli pretekať v uličkách a dokonca zorganizovali charitatívne preteky v jazde na stacionárnych bicykloch.

Zdroj: Info.sk, TM, thesun.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

DNES - 19:41Zaujímavosti

Zdravú, chutnú a obľúbenú zeleninu si viete dopestovať rýchlo a jednoducho.

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

DNES - 18:01Zaujímavosti

Nezhoršujte príznaky alergie vlastnou chybou pri záhradkárčení. Týchto 5 rastlín vám môže uškodiť.

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

VČERA - 21:49Zaujímavosti

Ak chcete využiť len šťavu z citróna, nemusíte ho vôbec krájať. Takto si uľahčíte prácu už za niekoľko sekúnd.

Ako spoznať nekvalitnú kaderníčku? 5 znakov, ktoré si všímajte pri prvej návšteve

Ako spoznať nekvalitnú kaderníčku? 5 znakov, ktoré si všímajte pri prvej návšteve

VČERA - 20:44Zaujímavosti

Vlasy len tak rýchlo nedorastú – o to viac zamrzí, ak sa o ne nekvalitne postará údajný profesionál. Tieto znaky vám pomôžu rozoznať nekvalitnú kaderníčku.

V obľúbených kozmetických výrobkoch našli vysoké hladiny karcinogénnej látky

V obľúbených kozmetických výrobkoch našli vysoké hladiny karcinogénnej látky

VČERA - 19:28Zaujímavosti

Nebezpečnú látku našli v produktoch viacerých známych značiek.