• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
11°Bratislava

Hrozivé zábery: Parašutisti vyskočili z lietadla v poslednej sekunde

  • 17:27 06.11.2021
  • Mossel Bay
Hrozivé zábery: Parašutisti vyskočili z lietadla v poslednej sekunde

Parašutisti vyskočili tesne pred tým, ako sa lietadlo začalo nekontrolovateľne točiť vo vzduchu.

Parašutisti zachytili hrozivý moment, kedy sa im podarilo vyskočiť z lietadla tesne predtým, ako nad ním pilot stratil kontrolu. Na záberoch je vidno parašutistov vo vzduchu, zatiaľ čo lietadlo začalo prudko klesať a točiť sa. Video bolo zachytené na oblohe nad Mossel Bay v Južnej Afrike 14. októbra 2021. Našťastie všetci členovia skupiny prežili bez zranení, aj keď vôbec netušili, do akých problémov sa lietadlo dostalo.

Kameraman Bernard Janse van Rensburg uviedol, že lietadlo typu Beechcraft King Air letelo vo výške 4900 metrov, keď otvorili dvere v rámci prípravy na plánovaný zoskok. Van Rensburg po vystúpení cítil, že sa lietadlo dvakrát pohlo, ale plne sa sústredil na zoskok. Ako uviedol:

"Keď nás bolo na oblohe deväť, v lietadle bolo stále päť parašutistov. Ten moment bol neskutočný a nemohol som uveriť tomu, čo som videl. Všetko sa udialo ako v spomalenom zábere a pamätám si, že som si pomyslel: „Naozaj vidím, ako sa lietadlo vedľa nás otáča nosom?”

Keď sa lietadlo začalo spamätávať z pádu, ďalší parašutista vystúpil a vo vnútri zostali štyria parašutisti a pilot. Následne sa lietadlu podarilo vyrovnať a Van Rensburg videl, že všetci parašutisti už boli vo vzduchu a vytvárali vopred naplánovanú formáciu.

Lietadlu sa podarilo bezpečne pristáť a incident bol nahlásený príslušným leteckým úradom. Nasledujúci deň tím údajne po diskusii s pilotom upravil svoj postup pri vyskakovaní a našťastie nedošlo k žiadnym ďalším incidentom.

Zdroj: Info.sk, TM, Video: YouTube.com/ViralHog
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

VČERA - 19:10Zaujímavosti

Dron zachytil prekvapivé zábery strateného huskyho.

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz "skryté" časti Spišského hradu

VČERA - 8:55Zaujímavosti

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek.

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

VČERA - 7:06Zaujímavosti

Podľa uznávaného futurológa Raya Kurzweila, z ktorého predpovedí sa vyplnilo takmer 86 percent, technológia v roku 2029 dosiahne nový míľnik, ktorý ovplyvní aj ľudstvo.

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

22:09 15.04.2024Zaujímavosti

Počas pristávania lietadla sa pasažieri na palube môžu stretnúť s celým radom nepríjemných zvukov, ktoré stupňujú strach z lietania. Často sa ich však vôbec netreba báť.