• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Ako správne prihriať ryžu a cestoviny, aby neboli suché: Tieto dve metódy pôsobia zázračne

  • 19:55 19.10.2021
  • Svet
Ako správne prihriať ryžu a cestoviny, aby neboli suché: Tieto dve metódy pôsobia zázračne

Kľúčovým slovom pre správne prihriatie cestovín či ryže je para. Tú viete získať hneď dvomi rôznymi spôsobmi.

Keď si chceme rýchlo zohriať zvyšky zo včerajšieho obeda, obraciame sa na mikrovlnku ako na svojho spasiteľa. Ani táto technologická vychytávka ale nedokáže cestovinám alebo ryži vrátiť pôvodnú konzistenciu, a jedlo je tak neraz suché, a navyše sa s ním ťažko manipuluje.

Počas noci, ktorú cestoviny alebo ryža strávia v chladničke, sa z nich vyparuje vlhkosť, ktorú získali varením. Tento efekt ešte zosilňuje horúci vzduch v mikrovlnke, ktorý ich oberá o posledné kvapky vlahy. Nie je preto prekvapením, že na ďalší deň sa tvária mdlo a sú bez chuti.

Našťastie poznáme dva spôsoby, ktoré zachránia vzhľad, tvar aj chuť vášho jedla.

Kocka ľadu

V prvom prípade si pri zohrievaní ryže a cestovín pomôžete obyčajným kúskom ľadu. Ryžu alebo cestoviny jednoducho rozprestrite na tanieri a na vrch položte kocku ľadu. Celý obsah taniera (alebo misky) prikryte papierom na pečenie alebo utierkou a asi minútu zohrievajte v mikrovlnke.

Pri cestovinách je možné, že si budú vyžadovať dlhší ohrev, a tak ich po každej minúte nezabudnite premiešať. Pokiaľ ide o omáčku a mäso, môžete ich hriať spoločne s cestovinami, ale najlepšie výsledky dosiahnete, keď ich prihrejete osobitne, zvlášť ak ide o väčšie kusy mäsa, ktoré sa hrejú dlhšie.

Keď sa jedlo dohreje, odkryte ho a odstráňte kocku ľadu, ktorá by si po celý čas mala zachovať svoj pôvodný tvar. Cestoviny aj ryža budú chutiť ako čerstvé.

Papierová utierka

Nie každý z nás má hneď poruke kocku ľadu. Ak ju ani vy neviete nájsť, zachráni vás alternatíva v podobe obyčajnej papierovej utierky.

Jednoducho navlhčite vrch cestovín alebo ryže niekoľkými kvapkami vody a prikryte ich navlhčenou papierovou utierkou. Vlaha z vody a utierky v mikrovlnke vytvorí dostatok pary na zvláčnenie jedla. Keď jedlo vyberiete z mikrovlnky, nechajte ho prikryté ešte aspoň minútu postáť, aby sa vlhkosť celkom vstrebala.

Dajte si pozor pri zohrievaní jedál s hustejšou omáčkou, ako je syrová alebo smotanová. Takéto omáčky obsahujú množstvo tuku, a keď vychladnú, olej a voda v nich sa zvykne oddeliť. Je preto potrebné ich starostlivo premiešať. Takisto to netreba preháňať s množstvom vlhkosti, či už zohrievate pomocou ľadu alebo papierovej utierky. Pred zohrievaním ešte môžete omáčku doplniť trochou mlieka.

Zdroj: Info.sk, DP, lifehacker.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

VČERA - 13:45Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

VČERA - 7:22Zaujímavosti

Zábery útoku na slovenského dôchodcu sa šíria na sociálnych sieťach v Španielsku.

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

21:55 24.04.2024Zaujímavosti

Ide o ďalší incident lietadla od spoločnosti Boeing.

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

17:15 24.04.2024Zaujímavosti

Miroslav Radačovský vypustil počas svojho prejavu holubicu.

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

6:32 24.04.2024Zaujímavosti

Vaše priezvisko môže mat vplyv na to, ako sa vašim deťom bude dariť v škole.