• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
11°Bratislava

Letuška prezradila, čo na cestujúcich najviac neznáša

  • 20:07 15.09.2021
  • Svet
Letuška prezradila, čo na cestujúcich najviac neznáša

Stevardka priblížila tie najhoršie veci, ktoré cestujúci robia počas letu.

Personál v lietadle si s cestujúcimi užije nielen zábavné ale aj nepríjemné chvíle. Počas letu musí pasažierov obsluhovať s úsmevom na tvári bez ohľadu na to, akí sú cestujúci nepríjemní. Letuška menom Caroline v rozhovore pre Insider uviedla o zoznam vecí, ktoré by cestujúci mali prestať robiť, čím by im výrazne uľahčili prácu.

Štuchanie do personálu

„Keď som sa kolegov pýtala, čo im najviac lezie na nervy, toto bola odpoveď číslo jeden,” uviedla Caroline. „Skutočne neviem, prečo si ľudia myslia, že v lietadle je v poriadku do niekoho strkať alebo ho chytať. Ak by ste to neurobili v inom prostredí zákazníckych služieb, prečo je to v lietadle výnimka? Nechytili by čašníčku v reštaurácii, alebo áno?"

Prechádzanie sa po lietadle bosí

Caroline vysvetlila: „Prosím, prestaňte si vyzúvať topánky v strede letu a potom sa prechádzať po lietadle naboso. Nedokážem vám ani povedať, koľkokrát som videla dospelého človeka vojsť na toaletu bez topánok.“

Používanie toalety hneď po vzlete

Caroline uviedla, že sa to deje počas takmer každého letu: „Počas nastupovania je vždy vzadu rad ľudí, ktorí tento proces pomaľujú. Rad opäť narastie v okamihu, keď sa lietadlo vyrovná a vypne sa značka bezpečnostného pásu. Počas vyrovnania sa tiež pokúšame dostať nápojový vozík von do uličky, aby sme mohli začať poskytovať služby. Keď máme dlhý rad ľudí, ktorí sa pokúšajú použiť toaletu, je ťažké začať obsluhovať.“

Caroline radí cestujúcim, aby použili toaletu na termináli tesne pred nastúpením do lietadla, alebo by v lietadle mali počkať, kým letušky odídu s vozíkom.

Ignorovanie letušiek pri nastupovaní

Caroline uviedla: „Nástup na palubu zvyčajne udáva tón celého letu, takže si veľmi vážime, keď nás pozdravíte. Boli by ste prekvapení, koľko ľudí nastúpi na palubu a nenadviaže s nami ani očný kontakt, ale napriek tomu sa nám po ceste pokúsi odovzdať svoje odpadky bez jediného slova. Sme len ľudia, ale ak môžu vaše letušky popriať dobré ráno viac ako 200 ľuďom v rade, myslím si, že cestujúci by to mali povedať aspoň raz.“

Otázky o tom, nad čím práve prelietame

Caroline vysvetlila, že napriek všeobecnému presvedčeniu väčšina letušiek nemá stanovenú trasu, takže nevie, nad akou lokalitou práve prelieta. „Pravdepodobne nemám potuchy, nad čím letíme. Kiež by som vám vedela odpovedať,” dodala.

Rozprávanie so slúchadlami na ušiach

Caroline vysvetlila: „Aj keď z vašich slúchadiel nič nehrá, niekedy nás stále ťažšie počujete alebo si neuvedomujete, ako ticho hovoríte, preto by sme ocenili, keby ste si ich mohli dať dole, keď s nami budete hovoriť.” Podľa letušky je mimoriadne frustrujúce, keď oslovia pasažiera ohľadom nápojov a ten na nich iba hľadí.

Zdroj: Info.sk, TM, insider.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

DNES - 7:01Zaujímavosti

Vek, v ktorom sa ľudia považujú za starých, sa zmenil.

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

VČERA - 22:03Zaujímavosti

Vyhnite sa meškaniu a zdĺhavej kontrole pred odletom. Letuška sa podelila o rady pri balení batožiny, ktoré vám na letisku pomôžu ušetriť čas.

Fínska lososová polievka lohikeitto chutí výborne a aj zahreje. Takto jednoducho si ju pripravíte

Fínska lososová polievka lohikeitto chutí výborne a aj zahreje. Takto jednoducho si ju pripravíte

VČERA - 21:16Zaujímavosti

Máte radi polievky? Mali by ste vyskúšať túto – je zdravá, chutná, sýta a pripravíte ju hravo za menej ako hodinu.

Takto poškodzujete svoj sporák bez toho, aby ste o tom vedeli

Takto poškodzujete svoj sporák bez toho, aby ste o tom vedeli

VČERA - 6:32Zaujímavosti

Indukčné a elektrické sporáky si vyžadujú špecifickú starostlivosť. Viete, ako ich správne čistiť bez toho, aby ste ich poškodili?

Téma tohtoročného Dňa Zeme znie: Planéta verzus plasty

Téma tohtoročného Dňa Zeme znie: Planéta verzus plasty

VČERA - 5:55Zaujímavosti

Zvýšiť povedomie o environmentálnych problémoch ako sú zmena klímy, znečistenie ovzdušia, ochrana divočiny a ohrozených druhov, podpora ekologických a udržateľných aktivít.