• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Michalovské hádzanárky vyprášili Most, chcú triumf vo WHIL

  • 9:02 28.02.2013
  • MICHALOVCE
Michalovské hádzanárky vyprášili Most, chcú triumf vo WHIL

Hádzanárky Iuventy Michalovce v stredajšom šlágri 21. kola spoločnej slovensko-českej súťaže WHIL vrátili DHK Baník Most prehru 24:25 z jeho palubovky aj s úrokmi.

Zverenky trénera Jána Packu poslali svojho súpera domov zo Zemplína s desaťgólovou nádielkou 22:32 (10:13).

"Som rád, že sme zvíťazili takýmto výrazným rozdielom. Dobre sme sa pripravili na systém hry Baníka a predovšetkým na jeho spojky. V mnohých herných činnostiach sme boli lepší. Veľmi dobre nám fungovala obrana. Škoda len, že niektoré dievčatá boli trochu nervózne a z toho vyplývali určité technické chyby. My sme si pomali budovali náskok a v druhom polčase sme už ovládli dianie. Takto som si to proti Mostu predstavoval, aj keď sa v našom výkone vyskytli veci, s ktorými som nebol spokojný," zhodnotil na klubovej stránke konfrontáciu druhého s prvým tímom tabuľky kouč Michalovčaniek Ján Packa.

Iuventa ani raz nepustila lídra tabuľky WHIL do vedenia. Výraznejší náskok si domáce utvorili už po štvrťhodine hry (8:4).

"Je veľmi ťažké doťahovať Iuventu, keď vyhráva o štyri góly. Za stavu 15:12 sme spravili tri technické chyby, inkasovali sme z trhákov a o osude duelu bolo prakticky rozhodnuté. Dnes vyhral jednoznačne a úplne zaslúžene asi najlepší tím v interlige," zložil na tlačovej besede kompliment súperovi kormidelník Mosta Dušan Poloz, ktorého zverenky našli druhého tohtosezónneho premožiteľa po 13 víťazných interligových zápasoch.

Napriek tomu zostávajú na čele tabuľky s trojbodovým náskokom pred Iuventou, ktorá má však jedno stretnutie k dobru.

Michalovčanky sú naďalej v hre o celkové prvenstvo vo WHIL, navyše v stredu zaokrúhlili šnúru svojich výhier na 10 stretnutí. "Všetkým sme dokázali, že nám to momentálne ide. Verím, že budeme ďalej pokračovať v tejto úspešnej sérii - najbližšie už v súboji na pôde Senca," poznamenala pre Noviny Zemplína pivotka úradujúceho slovenského šampióna Dominika Horňáková, s ôsmimi gólmi najlepšia strelkyňa stredajšieho
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.