• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

VIDEO: Johnny Depp sa v Karlových Varoch poďakoval v češtine

  • 13:45 27.08.2021
  • Karlove Vary
VIDEO: Johnny Depp sa v Karlových Varoch poďakoval v češtine

Na filmový festival do Karlových Varov dorazili Johnny Depp a Ethan Hawke.

Na Medzinárodný filmový festival v Karlových Varoch (KVIFF) dorazili v úlohe čestných hosťov americkí herci Johnny Depp a Ethan Hawke. Pred Grandhotelom Pupp ich privítali zástupcovia festifalu na čele s prezidentom podujatia Jiřím Bartoškom, informuje webový portál Novinky.cz.

Depp (58) pricestoval do Česka vo štvrtok neskoro večer, privítal ho početný dav fanúšikov. Hollywoodsky herec na festivale uvedie dva filmy – dokumentárnu snímku Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan a drámu Minamata.

Prvý spomínaný film herec predstavil v piatok vo veľkej sále hotela Thermal, druhý uvedie v sobotu v Mestskom divadle Karlove Vary. „Sme nesmierne poctení, že festival navštívi ikona súčasného filmu. Johnnyho Deppa obdivujeme dlhodobo, bude nám preto cťou ho privítať v Karlových Varoch,“ povedal predtým Bartoška.

Hawke (50) pricestoval v piatok predpoludním a v Karlových Varoch si prevezme Cenu prezidenta KVIFF. Osobne tiež vo veľkej sále v hoteli Thermal uvedie thriller Prvý napravený (2017), v ktorom stvárnil postavu kňaza prechádzajúceho krízou viery.

Hawke sa na KVIFF umelecky vracia. V roku 2007 sa na tomto festivale premietal jeho film The Hottest State (2006), ktorý aj režíroval a bol tiež autorom scenára.

V poradí 55. ročník karlovarského filmového festivalu sa začal 20. augusta a skončí sa 28. augusta. Usporiadatelia ho pre pandémiu koronavírusu posunuli z tradičného júlového termínu.

Do mesta už skoršie pricestoval aj britský herec Michael Caine, ktorý na karlovarskom festivale dostal Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos do svetovej kinematografie.

Medzinárodný filmový festival Karlove Vary je najprestížnejší filmový festival v strednej a vo východnej Európe. Patrí do tzv. kategórie A spolu s festivalmi v Cannes, Berlíne, Benátkach, San Sebastiane, Moskve, Montreale, Šanghaji či Tokiu. Počas festivalu premietnu celkovo 120 filmov, z toho 32 premiér.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.