• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Video: Žena venčila psy bez vôdzky, polícia ju hneď zatkla

  • 22:15 16.08.2021
  • New York
Video: Žena venčila psy bez vôdzky, polícia ju hneď zatkla

Prechádzka v parku sa zmenila na pobyt v cele a mastnú pokutu. Táto žena už bez vôdzky z domu nevyjde.

29-ročnú Doru Marchandovú zadržala mestská polícia v New Yorku po tom, ako venčila svoje dva psy v mestskom parku Riverside Park bez nasadenej vôdzky. Podľa miestneho magazínu West Side Rag ju držali spútanú priamo na mieste takmer dve hodiny.

Bežec Richard Baron Penman, ktorý v tom čase bežal okolo, hovorí o zbytočne prehnanom zákroku. „Bolo nepríjemné dívať sa na to, ako sa k nej správajú ako k nebezpečnému zločincovi, keď ju všade vodili v putách. Bolo to naozaj prehnané.“

Marchandová, ktorá sa do mesta New York prisťahovala zo San Francisca, hovorí, že vo svojom pôvodnom bydlisku bežne venčila psy aj bez vôdzky. „Sú zvyknutí na chodníky, vedia, že na stopke majú zastať a počkať,“ hovorí pre West Side Rack.

Podľa vlastných slov si Newyorčanka bola vedomá pravidla, ktoré psíčkarom v areáli parku prikazuje vodiť psy na vôdzke, no sama videla niekoľkých majiteľov, ktorí toto nariadenie porušili.

Marchandová mala na ceste z parku domov stretnúť policajta, ktorý jej pripomenul pravidlá venčenia. Keďže nemala vôdzky pri sebe, slušne sa ospravedlnila a vybrala sa na odchod, keď vtom k nej pristúpil ďalší policajt, ktorý si okamžite vyžiadal jej meno, adresu a dátum narodenia.

„Chcel mi dať pokutu. Dala som mu meno a dátum narodenia, ale nevedela som si spomenúť na adresu, lebo sme sa práve prisťahovali,“ spomína mladá žena. Dora sa ponúkla, že policajta odprevadí k svojmu novému bydlisku, no ten nesúhlasil a hneď ju zatkol za neposkytnutie adresy bydliska.

Marchandová strávila v putách asi dve hodiny, kým sa policajti dohodli, čo spravia s jej psami, ktorých nemohli predviesť na policajné oddelenie spolu s ňou. Do parku dorazili ďalší policajti s klietkami a elektrickými palicami, ktorými sa snažili nahnať psy do izolácie. Dore pomohol až okoloidúci, ktorý mobilom privolal jej priateľa, a ten si vzal psy domov. „Doniesol mi aj peňaženku, v ktorej som mala preukaz totožnosti, ale druhý policajt povedal, že už je neskoro.“

Hovorkyňa mestskej polície na otázku, či bolo potrebné Marchandovú spútať, odpovedala, že žena sa pri konverzácii s policajtmi začala správať konfrontačne a nespolupracovala. Toto tvrdenie je však v protiklade s tým, čo hovorí samotná zadržaná aj bežec, ktorý bol svedkom udalosti.

Keď Marchandovú po hodine prepustili z cely predbežného zadržania, odišla domov s pokutou vo výške 200 dolárov za odmietanie spolupracovať s políciou a ďalších 100 dolárov za venčenie psov v parku bez vôdzky.

Zdroj: Info.sk, DP, westsiderag.com, Video: YouTube.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Mikro-podvádzanie: 11 znakov toho, že vás partner nepriamo podvádza

Mikro-podvádzanie: 11 znakov toho, že vás partner nepriamo podvádza

DNES - 12:12Zaujímavosti

Mikro-podvádzanie sa u každého páru prejavuje odlišne. Niektorí partneri ho dokonca tolerujú, iní ho neznesú.

3 veci, ktoré sa vám dejú s telom počas dlhších letov

3 veci, ktoré sa vám dejú s telom počas dlhších letov

DNES - 7:22Zaujímavosti

Každý let lietadlom zanecháva nezmazateľné stopy na tele. Tie dlhšie sú však po všetkých stránkach o čosi náročnejšie. Ako si poradiť s následkami?

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

VČERA - 20:35Zaujímavosti

Máte málo miesta pre rozrastajúce sa cukety? Skúste ich naučiť rásť vertikálne.

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Mrazivé dni ešte neskončili a to znamená, že by ste svoju záhradu mali pripraviť aj na teploty siahajúce k nule.

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

VČERA - 12:56Zaujímavosti

V košickej zoo sa narodilo mláďa medveďa hnedého.