• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
15°Bratislava

Remišová: Mimoriadny snem strany Za ľudí nebude

  • 20:18 28.07.2021
  • Bratislava
Remišová: Mimoriadny snem strany Za ľudí nebude

Predsedníctvo koaličnej strany Za ľudí nezvolá mimoriadny snem, ktorý navrhovali nespokojní členovia z frakcie Márie Kolíkovej.

Po hlasovaní o tom informovala predsedníčka strany Veronika Remišová. Podpredsedníčka strany Kolíková, ktorej frakcia žiadala zvolanie snemu, zatiaľ neoznámila svoj ďalší postup. Chce sa najprv rozprávať s členmi v regiónoch.

Členovia predsedníctva považujú túto otázku za uzavretú,“ vyhlásila Remišová. Zároveň vyzvali Kolíkovej skupinu k dodržiavaniu pravidiel a k tomu, aby sa sústredili na prácu. Dodala, že nikoho nevyzýva k odchodu, odmieta však rozbíjanie strany. Oznámila, že predsedníctvo rokuje aj o prijímaní 50 nových členov.

Jedenásť členov predsedníctva bolo proti, desať bolo za, pani predsedníčka sa zdržala. Je zrejmé, že keby nedošlo k mocenským zmenám, hlasovanie by dopadlo inak,“ podotkla po hlasovaní Kolíková. Naďalej si myslí, že v strane by mali dodržať status quo a nemali by sa ani prijímať noví ľudia.

Kolíková tiež informovala, že sa hlasovalo o všeobecnom uznesení predloženom Remišovou, pričom šéfka strany odmietla návrh uznesenia od člena predsedníctva Mareka Hattasa. Postupovala tak podľa nej v rozpore so stanovami. „Praktiky pani predsedníčky sa stupňujú,“ zhodnotil Hattas. Hovorí o vlastnom výklade stanov zo strany Remišovej. „Myslím si, že to bol posledný klinec do rakvy strany Za ľudí,“ poznamenal.

Podľa poslankyne Národnej rady SR Vladimíry Marcinkovej (za ľudí) Remišová urobila z predsedníctva strany Za ľudí zastupiteľstvo Fekišoviec. „Najprv účelovo zmenila zloženie predsedníctva, aby stranu ovládla. Dnes vzala tým členom predsedníctva, ktorých odvolať nevie, právo predkladať svoje návrhy uznesení a diskutovať o nich,“ uviedla vo svojom stanovisku. Ako dodala, kritizuje okresných a krajských predstaviteľov strany, ktorí sa vyjadrili za zvolanie snemu a pracuje na ich odvolaní. „Chcem sa voličom strany Za ľudí ospravedlniť, že sme ako strana zlyhali, a tak hrubo sa pomýlili pri voľbe jej lídra. Cítim sa za to spoluzodpovedná a veľmi ma to mrzí. Toto už nie je tá istá strana, ktorú som spoluzakladala s Andrejom Kiskom,“ dodala Marcinková.

Zo strany informovali, že na základe podnetov od členov strany v Prešovskom a Košickom kraji sa predsedníctvo zaoberalo slabou a nekoncepčnou organizáciou práce strany na regionálnej úrovni, nezrovnalosťami a porušovaním stanov pri rokovaní krajských orgánov strany. Predsedníctvo rozhodlo o odvolaní príslušných predsedov krajských organizácií. Za novú predsedníčku krajskej organizácie Prešovského kraja zvolilo Vieru Leščákovú, za predsedu v Košickom kraji Petra Hubu. Predsedníctvo strany rovnako schválilo prijatie 50 nových členov strany, ktorí si podali prihlášku. Schválili aj stratégiu strany pri príprave na komunálne a regionálne voľby v roku 2022.

V strane Za ľudí je už dlhšie rozkol, ktorý sa prehĺbil po vládnej kríze. Nespokojní členovia okolo Kolíkovej si vytvorili frakciu v strane a žiadali zvolať snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie Za ľudí.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SNS vyzýva generálneho riaditeľa RTVS, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

SNS vyzýva generálneho riaditeľa RTVS, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

DNES - 15:30Domáce

Slovenská národná strana vyzýva generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania.

Korčok a Pellegrini sa zhodli, že SR stagnuje a potrebuje posun

Korčok a Pellegrini sa zhodli, že SR stagnuje a potrebuje posun

DNES - 15:17Domáce

Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych riešení, môže však otvárať témy a prinášať ich do politického priestoru.

Štátna ochrana prírody vysvetlila, ako vypátrali medvedicu, ktorá zranila ľudí v Liptovskom Mikuláši

Štátna ochrana prírody vysvetlila, ako vypátrali medvedicu, ktorá zranila ľudí v Liptovskom Mikuláši

DNES - 13:51Domáce

Medvedicu, ktorá útočila v Liptovskom Mikuláši, našli do 1,5 hodiny.

Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

DNES - 13:44Domáce

Slovensko je na popredných priečkach v úmrtnosti na karcinóm prsníka, ktorý sa týka čoraz mladších žien.

Prezidentka: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

Prezidentka: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

DNES - 13:43Domáce

Mnohí učitelia napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.