• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
10°Bratislava

Tomáš Galbavý chce priniesť do nitrianskej župy nový vietor

  • 16:06 26.09.2013
  • NITRA
Tomáš Galbavý chce priniesť do nitrianskej župy nový vietor

Nové nápady, vízie a riešenia problémov chce priniesť do Nitrianskeho samosprávneho kraja nominant stredopravicových strán na post župana Tomáš Galbavý.

Galbavý je bývalým poslancom Národnej rady SR a bývalým krajským predsedom SDKÚ-DS a podporujú ho strany Most-Híd, NOVA, OKS, SaS, SDKÚ-DS, SMK.

Ako povedal vo štvrtok na brífingu, po 12-tich rokoch prišiel čas na zmenu.

Tri volebné obdobia stojí na čele kraja Milan Belica, ktorý kandiduje aj teraz ako nestraník na kandidátke Smeru-SD s podporou SNS a Agrárnej strany vidieka. „Na Župnom dome v Nitre treba otvoriť okná a pustiť tam kyslík. Ja nie som zaťažený 12-ročnou rutinou a stereotypom. Budem sa pozerať na problémy inými očami, mám vlastné vízie,“ povedal.

Zdôraznil, že po prvý raz v histórii Nitrianskeho samosprávneho kraja budú vo voľbách proti sebe stáť dvaja relevantní kandidáti predstavujúci opačné póly politického spektra a odlišné pohľady na výkon verejnej politiky. „Dúfam, že nepôjde o súboj národností, ale o súboj názorov a hodnôt,“ uviedol Galbavý. Predvolebnú kampaň mieni financovať z vlastných peňazí a z príspevkov od sympatizantov. Náklady na ňu zatiaľ vyčíslené nemá.

Svoj volebný program Galbavý rozčlenil na štyri ťažiskové oblasti. Prvou je transparentný a otvorený úrad bez straníckych nominácií, druhou je udržateľný rast s dôrazom na podporu alternatívnych zdrojov energie z poľnohospodárskeho bioodpadu. Treťou oblasťou je cestovný ruch, kde Nitriansky kraj oproti ostatným regiónov dlhodobo zaostáva. V rámci štvrtej oblasti chce Galbavý zabezpečiť obyvateľom kraja dobre fungujúce školstvo, sociálne i zdravotné služby. Podporovať chce súkromné iniciatívy a zvýšiť objem financií v grantových schémach určených na podporu kultúry a športu.

Okrem Tomáša Galbavého sú zatiaľ známymi kandidátmi na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica, Peter Oremus a Regan Belovič. Nezávislý kandidát Peter Oremus je synom zosnulého predsedu krajskej organizácie Smeru-SD v Nitrianskom kraji Petra Oremusa. Plastický chirurg zo Šale Regan Belovič kandiduje za novú stranu 7 Statočných – Regionálna strana Slovenska, ktorú ministerstvo vnútra zaregistrovalo 30. apríla 2013.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

DNES - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

DNES - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

DNES - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

DNES - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.