• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
Bratislava

Video: Reportérka sa opýtala Putina, prečo sú všetci jeho rivali mŕtvi alebo väznení

  • 20:42 17.06.2021
  • Ženeva
Video: Reportérka sa opýtala Putina, prečo sú všetci jeho rivali mŕtvi alebo väznení

Americká reportérka položila ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi otázku, ktorá by dostala nejedného politika do ťažkej situácie. Nebála sa ju aj zopakovať.

Ruský prezident Vladimir Putin po stretnutí s americkým náprotivkom Joeom Bidenom vystúpil na tlačovej konferencii, v rámci ktorej novinári získali príležitosť položiť mu niekoľko otázok. K slovu sa dostala aj reportérka ABC News Rachel Scottová.

„Zoznam vašich politických oponentov, ktorí sú mŕtvi, vo väzbe alebo väzení, je dlhý,“ začala Scottová. „Organizácia Alexeja Navaľného požaduje slobodné a férové voľby a koniec korupcie, ale Rusko ju postavilo mimo zákona a vyhlásilo za extrémistickú, a najnovšie ste zabránili podporovateľom Navaľného kandidovať za prezidenta. Takže sa vás pýtam, pán prezident, čoho sa tak bojíte?“

Ak má Putin z niečoho strach, rozhodne to nie sú novinárske otázky, pretože si našiel pohotovú odpoveď aj na túto. V úvode svojej odpovede zaútočil na Navaľného organizáciu, ktorej cieľom bolo podľa neho vyvolať v Rusku chaos. Zmienil aj hnutie namierené proti rasizmu Black Lives Matter, ktoré prostredníctvom demonštrácií v Spojených štátoch podľa Putina vyvolalo „výtržnosti“ a „deštrukciu“. Ruský prezident sa chce vyhnúť podobným následkom vo svojej krajine.

Scottová sa po Putinovej odpovedi opäť dostala k slovu, a Putina sa znovu pýtala: „Neodpovedali ste na moju otázku, pane. Ak sú všetci vaši politickí oponenti mŕtvi, uväznení, otrávení – nevysiela to správu o tom, že odmietate férový politický boj?“

Putin v odpovedi opäť upriamil pozornosť na dianie v Spojených štátoch z 6. januára 2021, keď skupina priaznivcov dosluhujúceho prezidenta Donalda Trumpa zaútočila na sídlo najvyššieho zákonodarného orgánu vo Washingtone. Týchto ľudí Putin prirovnal k svojim oponentom v Rusku.

„Čo sa týka toho, kto tu koho zabíja a zatýka, do amerického Kongresu prišli ľudia so svojimi politickými požiadavkami,“ začal Putin. „Teraz si vo väzení odsedia 20, možno 25 rokov... Označujú ich za 'domácich teroristov'. Obviňujú ich z niekoľkých ďalších zločinov,“ dodal prezident na svoju obhajobu.

Najväčší oponent súčasnej vládnej garnitúry v Rusku Alexej Navaľnyj bol odsúdený na dva a polročný nepodmienečný trest odňatia slobody, ktorý súvisí s kauzou Yves Rocher. Rusko nedávno označilo jeho organizáciu Fond boja proti korupcii za extrémistickú.

Navaľného v roku 2020 otrávili toxickou chemikáliou novičok, na čo Spojené štáty reagovali uvalením sankcií na Rusko. To sa k útoku na Navaľného napriek tomu nikdy otvorene nepriznalo.

Zdroj: Info.sk, DP, unilad.co.uk, Video: twitter.com/atrupar
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

VČERA - 19:10Zaujímavosti

Dron zachytil prekvapivé zábery strateného huskyho.

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz "skryté" časti Spišského hradu

VČERA - 8:55Zaujímavosti

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek.

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

VČERA - 7:06Zaujímavosti

Podľa uznávaného futurológa Raya Kurzweila, z ktorého predpovedí sa vyplnilo takmer 86 percent, technológia v roku 2029 dosiahne nový míľnik, ktorý ovplyvní aj ľudstvo.

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

22:09 15.04.2024Zaujímavosti

Počas pristávania lietadla sa pasažieri na palube môžu stretnúť s celým radom nepríjemných zvukov, ktoré stupňujú strach z lietania. Často sa ich však vôbec netreba báť.