• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
15°Bratislava

5 prekvapivých dôvodov, prečo sa vám lámu končeky vlasov

  • 20:04 13.06.2021
  • Bratislava
5 prekvapivých dôvodov, prečo sa vám lámu končeky vlasov

Nie vždy treba hľadať vinníka v teplom vzduchu a častej úprave vlasov pomocou kozmetických prípravkov. Za lámaním končekov vlasov neraz stoja aj vaše návyky.

Vzdali ste sa vlasovej kozmetiky s obsahom dráždivých látok, vlasy viac nevystavujete teplému vzduchu z fénu a po farbe ani nesiahnete. Aj tak si ale pri česaní nachádzate rozštiepené končeky – v čom môže byť problém?

V prvom rade treba povedať, že na zázračné kúry, ktoré o sebe tvrdia, že navždy zahoja polámané vlasy, sa netreba spoliehať. Najrýchlejším a najistejším riešením je vždy podstrihnutie vlasov. Keď už máte tento ozdravný krok za sebou, zamyslite sa aj nad skrytými faktormi, ktoré prispievajú k ich štiepeniu.

Extrémne diéty

To, čo dnes zakrývame za eufemistické označenie „pôst“, je v skutočnosti extrémna diéta, pri ktorej organizmus na určitú dobu odstrihnete od živín. Ak sa snažíte schudnúť pomocou drastických diét, zabrať dostáva celé telo, vrátane vlasov.

Ak sa na určitú dobu vzdáte zdravej stravy, svoje vlasy tým pripravíte aj o mangán, zinok, meď selén a vitamíny skupiny B, ktoré sú zárukou zdravej a krásnej hrivy. Ak preto chcete schudnúť, rozhodne to nerobte nárazovo, a skúste radšej miernejšiu diétu, ktorá vám dopraje dostatok živín.

Nezdravá strava

Asi vám už lezie na nervy neustále opakovanie toho, že pre zdravý život sa treba vyhnúť fast foodu a sladkostiam. Bohužiaľ, ani pri starostlivosti o vlasy to nie je inak.

Cukor či vyprážané jedlá spôsobujú rýchlejšie mastenie vlasov, čo vedie k ich častejšiemu umývaniu, a teda aj rýchlejšiemu štiepeniu. Vyhnite sa aj rafinovaným sacharidom, soli a mliečnym výrobkom, ktoré prispievajú k nadmernej tvorbe kožného mazu.

Fajčenie

Fajčiari prirodzene častejšie páchnu po dyme a tabaku ako nefajčiari, a cítiť to aj vo vlasoch. Cigarety okrem toho zasycujú krv toxínmi a oslabujú krvný obeh, kvôli čomu sa do pokožky hlavy nedostáva dostatok okysličenej krvi. Koža potom nestíha produkovať ochranný maz a vlasy rýchlejšie schnú a lámu sa.

Stres

Iste ste už počuli o tom, že nadmerný stres môže spôsobiť vypadávanie vlasov. To však nie je jediné, čo pri ňom hrozí. Stres celkovo oslabuje obranyschopnosť organizmu a vlasy oberá o živiny, ktoré potrebujú na to, aby boli zdravé.

V dnešnej dobe sa len ťažko vyhnete stresujúcim situáciám, no chvíľka relaxu každý deň dokáže zázraky. Stavte preto napríklad na masáž, cvičenie, počúvanie hudby alebo písanie do denníka.

Česanie

Na jednej strane treba povedať, že česanie pomáha rovnomerne distribuovať maz z pokožky hlavy aj do dĺžok vlasov. Na druhej strane je to ale práve agresívne a časté česanie, ktoré prispieva k lámaniu končekov.

Zo svojich zvyklostí by ste mali absolútne vylúčiť česanie mokrých a vlhkých vlasov. Ak sú pri česaní vlasy nepoddajné a hrebeň sa vám zasekáva, nepristupujte k agresívnym ťahom rukou. Namiesto toho si dajte námahu s pomalým a jemným rozmotaním vlasových uzlíkov.

Zdroj: Info.sk, DP, healthdigezt.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

VČERA - 21:49Zaujímavosti

Ak chcete využiť len šťavu z citróna, nemusíte ho vôbec krájať. Takto si uľahčíte prácu už za niekoľko sekúnd.

Ako spoznať nekvalitnú kaderníčku? 5 znakov, ktoré si všímajte pri prvej návšteve

Ako spoznať nekvalitnú kaderníčku? 5 znakov, ktoré si všímajte pri prvej návšteve

VČERA - 20:44Zaujímavosti

Vlasy len tak rýchlo nedorastú – o to viac zamrzí, ak sa o ne nekvalitne postará údajný profesionál. Tieto znaky vám pomôžu rozoznať nekvalitnú kaderníčku.

V obľúbených kozmetických výrobkoch našli vysoké hladiny karcinogénnej látky

V obľúbených kozmetických výrobkoch našli vysoké hladiny karcinogénnej látky

VČERA - 19:28Zaujímavosti

Nebezpečnú látku našli v produktoch viacerých známych značiek.

Kalatea skrášli každý interiér: 5 tipov, ako ju úspešne pestovať

Kalatea skrášli každý interiér: 5 tipov, ako ju úspešne pestovať

VČERA - 18:55Zaujímavosti

Ak chcete, aby vám táto krásna rastlina prežila, musíte sa o ňu vedieť správne starať.

Tento predmet v domácnosti je špinavší ako záchod, málokto ho však čistí

Tento predmet v domácnosti je špinavší ako záchod, málokto ho však čistí

21:08 26.03.2024Zaujímavosti

Nastal čas na očistu. Darujte tomuto predmetu konečne opateru, ktorú si zaslúži.