• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
16°Bratislava

Odsúdeného Volodymyra Yegorova už vyhostili na Ukrajinu

  • 18:01 24.09.2013
  • BRATISLAVA
Odsúdeného Volodymyra Yegorova už vyhostili na Ukrajinu

Ukrajinec Volodymyr Yegorov je už na Ukrajine.

"Dňa 19. septembra bola táto osoba na základe administratívneho vyhostenia odovzdaná na hraničnom priechode Vyšné Nemecké ukrajinskej strane," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Volodymyra Y. prepustil v utorok 17. septembra z väzby Krajský súd v Trnave po náleze Ústavného súdu SR. O administratívnom vyhostení Volodymyra Yegorova zo Slovenska sa rozhodlo už dávno, ale krajinu napokon neopustil, lebo súd ho vzal do väzby pre obvinenie v inom prípade.

Verdikt o administratívnom vyhostení padol v júli 2010 po tom, ako bratislavský krajský súd potvrdil pre Volodymyra Yegorova štvorročný trest za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti, ktorá súvisela s vývozom kradnutých áut. Trest si odsedel už vo výkone väzby. Je to jediný prípad, v ktorom bol Volodymyr Yegorov u nás právoplatne odsúdený.

Volodymyra Y. na Slovensku súdili v dvoch prípadoch. Na Okresnom súde v Trnave čelil obžalobe zo zorganizovania vraždy spolumajiteľa erotického salónu Dallas v Galante Miloša Žilineka z 2. februára 1999. Okrem toho ho už dlhšie súdili v Bratislave, kde krajský súd riešil kauzu piatich vrážd. "Ak opustí územie Slovenskej republiky, tak bude problém efektívne vykonať trestné konanie, ktoré sa u nás zatiaľ neskončilo," vyjadril sa pre agentúru SITA dekan Právnickej fakulty Paneurópskej vysokej školy a bývalý šéf vyšetrovateľov na ministerstve vnútra Jaroslav Ivor.

Ústavný súd SR v náleze z 5. júna uznal, že v prípade Volodymyra Yegorova bolo porušené základné právo na osobnú slobodu, garantované ústavou. Okrem toho bolo porušené aj jeho právo na slobodu a bezpečnosť podľa Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Ústavný súd riešil sťažnosť, ktorú Volodymyr Yegorov podal proti verdiktu Krajského súdu v Trnave o jeho väzbe. Trnavský súd rozhodoval vlani v septembri, pričom Volodymyr Yegorov bol väzobne stíhaný v rôznych prípadoch už od júna 2002. Ústavný súd zrušil uznesenie Krajského súdu v Trnave.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pellegrini: Mimoriadne rokovanie NR SR k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie NR SR k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

DNES - 11:53Domáce

Mimoriadne rokovanie Národnej rady SR pre návrh ústavného zákona o ochrane pred útokmi chráneného živočícha zatiaľ nebude.

V Múzeu kysuckej dediny predstavia veľkonočné zvyky a tradície

V Múzeu kysuckej dediny predstavia veľkonočné zvyky a tradície

DNES - 11:17Domáce

Múzeum kysuckej dediny v Novej Bystrici-Vychylovke pripravilo výstavu Veľká noc ide.

Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

DNES - 10:12Domáce

Muž vykrikoval, že zapáli celý byt a od ženy žiadal peniaze.

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

DNES - 8:41Domáce

Katolíci, evanjelici a ďalší kresťania vstúpili Palmovou nedeľou, nazývanou aj ako Kvetná nedeľa, do Svätého týždňa.