• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Tibor Gašpar a Dušan Kováčik zostávajú vo väzbe

  • 17:08 18.05.2021
  • Bratislava
Tibor Gašpar a Dušan Kováčik zostávajú vo väzbe

Najvyšší súd SR predĺžil väzbu pre policajného exprezidenta Tibora Gašpara do 5. novembra.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ako aj ďalší vysokopostavení policajní exfunkcionári Róbert Krajmer, Peter Hraško, Marián Z. a Milan M. zostávajú vo väzbe do 5. novembra. V utorok o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Rozhodol o tom v utorok Najvyšší súd (NS) SR na svojom neverejnom zasadnutí. Senát NS SR zamietol jeho sťažnosť voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 11. mája. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Senát 2T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí o sťažnosti obvineného Dušana K. proti uzneseniu ŠTS z 11. mája, ktorým bolo rozhodnuté o ponechaní obvineného vo väzbe a zamietnutí jeho žiadosti o prepustenie z väzby, ako aj o nenahradení väzby písomným sľubom a dohľadom probačného a mediačného úradníka nad obvineným, rozhodol tak, že sťažnosť obvineného ako nedôvodnú zamietol,“ konkretizovala hovorkyňa.

ŠTS 11. mája rozhodol o ponechaní už obžalovaného Dušana Kováčika vo väzbe a konštatoval dôvody aj kolúznej, aj preventívnej väzby. Zároveň samostatným výrokom zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a túto mu ani jedným z ponúkaných inštitútov nenahradil. Zákonná sudkyňa Pamela Záleská nariadila vtedy aj termín hlavného pojednávania na 7. až 9. a následne na 13. až 15. júla.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na súd obžalobu na Dušana Kováčika obvineného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ďalších trestných činov 20. apríla. Dušana Kováčika zadržali a obvinili v októbri 2020. Svojej funkcie špeciálneho prokurátora sa vzdal krátko po obvinení.

Koncom marca Dušana Kováčika obvinili v novej trestnej veci, a to z prijímania úplatku. Dušan K. mal prijať úplatok vo výške 50.000 eur od podnikateľa Petra K. Úplatok sa týka trestnej veci bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru Jozefa R.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

DNES - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

DNES - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

DNES - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.