• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

PPA: Poskytujeme plnú súčinnosť NAKA, polícii a prokuratúre

  • 12:05 10.05.2021
  • Bratislava
PPA: Poskytujeme plnú súčinnosť NAKA, polícii a prokuratúre

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) poskytuje plnú súčinnosť Národnej kriminálnej agentúre (NAKA), polícii a prokuratúre. Informoval o tom Ladislav Ďurkovič, hovorca agentúry.

Priblížil, že po kauze Dobytkár je PPA plne súčinná vo vzťahu k poskytovaniu informácií orgánom činným v trestnom konaní (OČTK). Odbor vnútornej kontroly PPA podľa neho poskytuje vyšetrovateľom všetky potrebné a dostupné informácie a podklady, ktoré sú predmetom jednotlivých trestných konaní a v ktorých PPA vystupuje v procesnom postavení poškodeného.

Za tento rok evidujeme k dnešnému dňu celkom 182 dožiadaní od orgánov činných v trestnom konaní, ktoré sa týkajú 121 trestných konaní a evidujeme celkovo 146 podnetov. Okrem toho bolo v zmysle zákona o sťažnostiach podaných celkovo 10 sťažností,“ spresnil Ďurkovič.

Na každú požiadavku v rámci poskytovania súčinnosti doručenú Policajným zborom, prípadne prokuratúrou, reagujeme pružne, v požadovanom rozsahu a v zmysle dožiadaní,“ povedal Rudolf Strigáč, vedúci oddelenia vnútornej kontroly.

V rámci trestného konania poskytujeme súčinnosť operatívnym pracovníkom, povereným príslušníkom a najmä vyšetrovateľom polície,“ doplnil Strigáč.

Vzhľadom na rozsah vykonávaných činností v pôsobnosti PPA a kontrolné procesy je podľa hovorcu potrebné doplňovať pôvodné dožiadania vyšetrovateľov. PPA predkladá doplňujúce informácie odborného charakteru a rôzne na vec sa vzťahujúce požadované listinné podklady.

Hovorca dodal, že okrem poskytovania súčinnosti vo vzťahu k odbornej problematike je potrebné na účely trestného konania zabezpečiť určenie osôb, ktoré je nevyhnutné vypočuť v procesnom postavení svedka, resp. poškodeného, ktoré musia disponovať potvrdením o zbavení mlčanlivosti štátneho zamestnanca a splnomocnením v mene služobného úradu vo vyšetrovaných veciach.

Uzavrel, že v tomto roku bolo na PPA doručených 10 začatých trestných stíhaní, 7 vznesených obvinení, 10 uznesení o odmietnutí veci, 4 zastavené trestné stíhania vo veci, 3 upovedomenia o podaní obžaloby a jeden rozsudok, respektíve trestný rozkaz.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

DNES - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

DNES - 16:40Ekonomické

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky.

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

DNES - 15:13Ekonomické

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier.

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

DNES - 14:16Ekonomické

Obchvaty niektorých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok.