• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
15°Bratislava

Ako prirodzene zväčšiť veľkosť poprsia aj bez operácie

  • 18:25 08.05.2021
  • Bratislava
Ako prirodzene zväčšiť veľkosť poprsia aj bez operácie

Už dlho vás trápi nepostačujúca veľkosť prsníkov? Predtým ako sa definitívne rozhodnete pre operáciu, dajte prednosť prirodzenej metóde.

Plastická operácia nám dnes ponúka výhody, o akých sa ľuďom v minulosti ani len nesnívalo. Jediný zákrok nám vie prisľúbiť zmenu tvaru nosa, zadku, pŕs či brucha do takej podoby, akú sme si vždy predstavovali na fotkách.

Pri operácii ale treba brať ohľad aj na negatíva. Okrem toho, že plastika, ktorú poisťovne neevidujú ako nevyhnutnú potrebu pre život, môže stáť aj niekoľko tisíc eur, tiež prináša riziká, aké hrozia pri každej inej operácii. Vôbec tu nemožno hovoriť o rutinnom zákroku.

Ak patríte k ženám, ktoré stále váhajú, či podstúpiť operáciu na zväčšenie pŕs, možno pred konečným rozhodnutím dáte prednosť prírodným alternatívam, ktoré sa na výzore síce neodzrkadlia za jeden deň, ale zato vám pomôžu dostať prsia do formy, po akej túžite.

Zvýšte príjem bielkovín

Ženské hormóny estrogén a progesterón sú kľúčovou zložkou, ktorá rozhoduje o veľkosti prsníkov. Ak chcete dosiahnuť väčšie a plnšie prsia, musíte sa uistiť, že telo ich produkuje dostatok, a práve s tým vám vedia pomôcť bielkoviny.

Ideálnym zdrojom bielkovín je mäso – či už hovädzie, bravčové alebo kuracie – na tom až tak nezáleží. Bielkoviny sa však vyskytujú aj v bezmäsitých potravinách. Skvelým zdrojom je napríklad quinoa, fazuľa, hrášok, orechy, tofu a listová zelenina.

Jedzte jedlá s vysokým obsahom estrogénu

Ako sme už spomenuli, hormóny priamo ovplyvňujú veľkosť ženského poprsia. Pre väčšie prsia je preto potrebný dostatok estrogénu v tele, čo zaistíte aj vhodne zvolenými potravinami.

Do svojej stravy by ste mali začleniť napríklad ľanové a slnečnicové semienka, strukoviny, vajcia a mäso.

Jedzte jedlá podporujúce krvný obeh

Dokonale tvarovanú postavu dosiahnete aj vďaka lepšej cirkulácii krvi. Tá totiž dokáže rozniesť živiny, kyslík a hormóny do každej časti organizmu, vrátane prsníkov.

Medzi jedlá, ktoré podporujú krvný obeh, zaraďujeme napríklad cesnak, horkú čokoládu, slnečnicové semiačka, zázvor, kajenskú papriku, citrusy, ginko bilobu, goji, ovsené vločky, červenú papriku, reďkovku, špargľu, avokádo a dyňu.

Pravidelne si masírujte prsia

Venujte aspoň 20-30 minút denne masáži, ktorá vám pomôže k uvoľneniu svalstva hrudníka, ale aj k väčším prsiam. Vždy ráno a večer po dobu aspoň 10 minút krúživými pohybmi dlaňami masírujte oblasť pŕs.

Masáž pŕs podporuje prúdenie krvi v tejto oblasti a dodáva prsiam živiny a vitamíny potrebné pre rast. Masírovanie prsníkov tiež stimuluje produkciu prolaktínu, ktorý pomáha pri tvorbe prsného tkaniva a podporuje produkciu mlieka počas kojenia.

Spoľahnite sa na bylinky

Verte či nie, ale aj bylinky sa vedia zaslúžiť o rast prsníkov. Napríklad senovka grécka je známa vďaka tomu, že podporuje tvorbu estrogénu a progesterónu. Mnohé ženy si chvália aj feniklové semienka. V obľube je aj ďatelina, ktorá spevňuje prsia.

Cvičte hrudné svaly

Pri snahe zväčšiť objem prsníkov je nutné premýšľať aj nad posilňovaním svalov, ktoré ležia pod nimi. Cviky zamerané na hrudné svaly dodajú prsiam pevnejší a plnší vzhľad.

K základným príkladom, ktoré by ste nemali obchádzať, patria kliky. Tie sa dajú robiť klasicky od zeme alebo pri opieraní sa o stenu. Efektívne je aj cvičenie s medicinbalom.

Zdroj: Info.sk, DP, healthdigezt.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kofeín ovplyvňuje riziko autizmu, varujú vedci

Kofeín ovplyvňuje riziko autizmu, varujú vedci

DNES - 8:56Zdravie

Káva môže mať vplyv na rozvoj autizmu u detí.

Vápnik a vitamín D má aj nežiadúce účinky. Doplnky s kalciom a D3 zvyšujú riziko fatálneho ochorenia

Vápnik a vitamín D má aj nežiadúce účinky. Doplnky s kalciom a D3 zvyšujú riziko fatálneho ochorenia

7:22 26.03.2024Zdravie

Štúdia ukázala, že doplnky s vápnikom a vitamínom D dokážu znížiť riziko jedného ochorenia, no zároveň zvyšujú riziko iného ochorenia.

Aký je najlepší typ spánku – krátky a hlboký alebo dlhší a ľahší?

Aký je najlepší typ spánku – krátky a hlboký alebo dlhší a ľahší?

19:49 21.03.2024Zdravie

Z hľadiska odpočinku je dôležité jeho trvanie aj kvalita. Ktorý faktor však zaváži viac?

Môže vám káva zvýšiť tlak? + Tri ďalšie odpovede na otázky o vašom obľúbenom nápoji

Môže vám káva zvýšiť tlak? + Tri ďalšie odpovede na otázky o vašom obľúbenom nápoji

20:13 18.03.2024Zdravie

Káva má schopnosť prebudiť a dodať energiu. Ako to však súvisí s obehovou sústavou?

Ako účinne bojovať proti oparu? Dôležitý je príbor aj uterák

Ako účinne bojovať proti oparu? Dôležitý je príbor aj uterák

9:06 18.03.2024Zdravie

Dermatovenerologička odporúča niekoľko zásad, ktorými by sa mali viesť pacienti s oparom.