• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Najlepším výkonom Bayern zrovnal krok s Dortmundom

  • 10:48 22.09.2013
  • NORIMBERG
Najlepším výkonom Bayern zrovnal krok s Dortmundom

Prvé zaváhanie Borussie Dortmund a najlepší výkon Bayernu Mníchov v sezóne spôsobili, že nemecký futbalový majster zrovnal krok s vicemajstrom na čele tabuľky.

Oba tímy majú po 16 bodov aj rovnaký rozdiel v skóre, ale vedie Dortmund vďaka väčšiemu počtu strelených gólov.

A to napriek remíze 1:1 na trávniku pätnásteho Norimbergu.

Borussia zrejme doplatila aj na krátkosť času na regeneráciu po stredajšom náročnom súboji v Lige majstrov na trávniku Neapola (1:2). Od záverečného hvizdu v Neapole a úvodného v Norimbergu ubehlo sotva 65 hodín.

"Tušil som, že nebudeme takí behaví ako zvyčajne. Aj to bol dôvod, prečo som urobil až štyri zmeny v zostave oproti zápasu s Neapolom. Určite dokážeme hrať lepšie, preto nemôžem byť s bodom spokojný," cituje internetová stránka Borussie trénera Jürgena Kloppa.

Jeho kolega a zároveň súper z Bayernu Josep Guardiola verejne pochválil svojich zverencov po hladkom triumfe v Gelsenkirchene nad Schalke 4:0. O góly úradujúceho šampióna sa podelili Bastian Schweinsteiger, Mario Mandžukič, Franck Ribéry a Claudio Pizarro. "Bol to náš najlepší bundesligový zápas pod mojím vedením. Úplne sme dominovali nad jedným z najlepších tímov v Nemecku. Som spokojný a hrdý na to, čo sme predviedli," cituje Guardiolu server CNN. Bayern si týmto víťazstvom predĺžil sériu bez prehry v domácej bundeslige na 31 duelov v napojení na uplynulú grandióznu sezónu.

"Od prvej minúty sme išli za tromi bodmi. Ukázali sme silný charakter," povedal Bastian Schweinsteiger pre klubovú stránku. "Dostať doma štyri góly a nedať žiadny je poriadny výprask. Toto nikto z nás nechcel," hodnotil smutný kouč Schalke Jens Keller. "Prvých dvadsať minút v našom podaní bolo veľmi sľubných. Potom sme však dostali dva góly po sebe a z tohto úderu sme sa už nespamätali," dodal tréner futbalistov Schalke, ktorým patrí v tabuľke 12. priečka.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.