• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Rada KDH sa bude venovať arogancii moci a výtržnostiam

  • 5:43 21.09.2013
  • BRATISLAVA
Rada KDH sa bude venovať arogancii moci a výtržnostiam

Rada KDH sa v sobotu v Košiciach nebude prioritne zaoberať prezidentskými voľbami. Tie prídu na rad až v októbri. Pavol Hrušovský v júni povedal, že je pripravený kandidovať, ale stále nepovedal, či tak urobí.

Ako povedal pre agentúru SITA predseda KDH Ján Figeľ, téma prezidentských volieb nebude mimo, ale zaslúži si samostatné rokovanie, aby nebola len súčasťou širšieho spektra tém, alebo sa nedostala do tieňa aktuálnych záležitostí.

Ako predseda hnutia chce Figeľ zvolať „prezidentskú“ radu hnutia, ktorá by sa venovala iba téme prezidentských volieb. Mala by byť v októbri.
Vláda odkladá riešenia

Rada sa bude venovať aktuálnej politickej situácii, ktorú spájajú s dianím hlavne v parlamente, kde dochádza k prejavom arogancie moci zo strany Smeru-SD a k výtržnostiam.

Tie podľa neho do parlamentu nepatria. „Chceme diskutovať, ako vláda nerieši ekonomickú a sociálnu situáciu, pretože vysoká nezamestnanosť je permanentným javom,“ povedal s tým, že konsolidáciu financií dnes reprezentuje zadlžovanie Slovenska.

„To nie je konsolidácia, ale odkladanie skutočných riešení, ktoré vláda buď nemá, alebo nie je ochotná prijímať, pretože idú prezidentské voľby,“ uviedol. Preto podľa neho bude v októbri navrhnutý takzvaný prezidentský rozpočet.
Štyria kandidáti na predsedov krajov

Rada sa bude venovať aj ochrane manželstva. KDH začalo rokovania s politickými stranami o ústavnom ukotvení definície a výlučnosti manželstva ako zväzku muža a ženy. „Chceme podporiť Národný pochod za život v Košiciach, aj preto je rokovanie rady v tomto meste,“ konštatoval.

Témou rady budú aj regionálne voľby, pretože budú o necelé dva mesiace. „Sú to dôležité voľby, ktoré sú však podceňované,“ uviedol. Tieto voľby sa podľa neho týkajú rozvoja regiónov. „KDH chce aj rokovaním rady výrazne podporiť našu účasť na týchto voľbách,“ dodal.

KDH má štyroch kandidátov na predsedov krajov. Na základe koaličných dohôd z jednotlivých krajov, na miesta poslancov krajských zastupiteľstiev kandiduje tretina kandidátov z KDH z celkového počtu poslaneckých kresiel. Kandidátmi KDH na predsedov krajov sú v Prešove Ján Hudacký, v Žiline Miroslav Mikolášik, v Trnave Ivan Uhliarik a v Košiciach Mária Sabolová.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

VČERA - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

VČERA - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

VČERA - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.