• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
16°Bratislava

Kovařík: Zásah policajta v Starej Turej sa skutočne javí ako neprimeraný

  • 11:58 20.04.2021
  • Bratislava
Kovařík: Zásah policajta v Starej Turej sa skutočne javí ako neprimeraný

Policajný prezident odsúdil neadekvátny prístup akéhokoľvek policajta.

Zásah policajta v Starej Turej v okrese Nové Mesto nad Váhom, ktorého zábery sa objavili na sociálnych sieťach, sa skutočne javí ako neprimeraný, pripustil prezident Policajného zboru (PZ) Peter Kovařík. Zároveň však upozornil na širšie súvislosti. Incident vyšetrí Úrad inšpekčnej služby. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Citlivo vnímam zverejnené zábery aj oprávnenosť vyjadrení verejnosti na sociálnych sieťach. Zároveň je potrebné povedať, že incident má širšie súvislosti. Veci nikdy nie sú len čierno-biele,“ poznamenal policajný prezident.

Pracovníci obchodného domu, pri ktorom došlo k incidentu, sa podľa Kovaříka viackrát sťažovali a žiadali o vyriešenie situácie, keďže v okolí sa zdržiavajú bezdomovci, robia veľký neporiadok a ľudia sa sťažujú a vyjadrujú obavy. Policajné hliadky v týchto miestach preto vykonávajú častejšie kontrolu.

Incidentu predchádzalo nahlásenie krádeže alkoholu bezdomovcom. Podľa informácií, ktoré mám, sa zásah policajta skutočne javí ako neprimeraný. Pri riešení vzniknutej situácie osoba, ktorá sa dopúšťala protiprávneho konania, opakovane odmietla uposlúchnuť výzvu na opustenie priestoru, bola agresívna, vyhrážala sa policajtovi zabitím jeho rodiny,“ priblížil.

Policajný prezident zároveň odsúdil neadekvátny prístup akéhokoľvek policajta. „Súčasne je dôležité pozrieť sa na vec zo všetkých strán, vyhodnotiť okolnosti a potom vyvodiť aj zodpovednosť,“ dodal.

Ministerstvo vnútra (MV) SR informovalo, že Úrad inšpekčnej služby sa okolnosťami incidentu zaoberá. „V súčasnosti príslušníci úradu vykonávajú všetky úkony potrebné na rozhodnutie o ďalšom postupe vo veci,“ uviedol rezort.

Polícia zasahovala v pondelok (19. 4.) pri obchodnom dome v Starej Turej, kde mali bezdomovci ukradnúť alkohol. Ako informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti, policajti zasahovali na základe oznámenia pracovníka obchodného domu. „Pri preverovaní oznámenia o podozrení zo spáchania trestného činu pracovníci obchodného domu okrem iného uviedli, že majú z bezdomovcov strach. Správajú sa agresívne, obťažujú zákazníkov a nechávajú po sebe neporiadok,“ informuje polícia.

Policajt 37-ročného muža upozornil na to, aby si po sebe odpratal neporiadok a niekoľkokrát ho vyzval, aby z miesta odišiel. Keďže výzvy policajta muž neuposlúchol, chcel ho policajt z miesta vyviesť. Muž mal reagovať agresívne a mal klásť aktívny odpor. Policajt preto použil donucovacie prostriedky. Počas zákroku sa muž mal vyjadriť, že si policajta nájde, že vie, kde býva on aj jeho rodina.

Video, ktoré sa šíri na sociálnych sieťach, sa odohráva na parkovisku pri bližšie nešpecifikovanom obchodnom dome. Zachytáva dvojicu policajtov a muža ležiaceho na zemi. Jeden z policajtov ho kope, štuchá, udiera ho do brucha. Súčasťou videa je aj snímka muža so zakrvaveným uchom.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pellegrini: Mimoriadne rokovanie NR SR k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie NR SR k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

DNES - 11:53Domáce

Mimoriadne rokovanie Národnej rady SR pre návrh ústavného zákona o ochrane pred útokmi chráneného živočícha zatiaľ nebude.

V Múzeu kysuckej dediny predstavia veľkonočné zvyky a tradície

V Múzeu kysuckej dediny predstavia veľkonočné zvyky a tradície

DNES - 11:17Domáce

Múzeum kysuckej dediny v Novej Bystrici-Vychylovke pripravilo výstavu Veľká noc ide.

Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

DNES - 10:12Domáce

Muž vykrikoval, že zapáli celý byt a od ženy žiadal peniaze.

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

DNES - 8:41Domáce

Katolíci, evanjelici a ďalší kresťania vstúpili Palmovou nedeľou, nazývanou aj ako Kvetná nedeľa, do Svätého týždňa.