• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
12°Bratislava

Polícia sľubuje počas Dúhového pochodu dostatok policajtov

  • 14:00 20.09.2013
Polícia sľubuje počas Dúhového pochodu dostatok policajtov

Odporúčame aj:

Thomas Puskailer vystúpi na bratislavskom Dúhovom Pride

Dúhový PRIDE sa ponesie aj pod vlajkou transrodových osôb

Nielen LGBTI nasadnú na Dúhovom PRIDE do alegorických vozov
BRATISLAVA 20. septembra (WEBNOVINY) - Na sobotňajší dúhový pochod za zrovnoprávnenie lesieb, gejov, bisexuálov a transrodových osôb bude dohliadať dostatočný počet policajtov, informovala agentúru SITA hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová.

Ako doplnila, polícia je pripravená pomôcť organizátorovi podujatia a mestskej polícii so zabezpečovaním verejného poriadku v dvoch bratislavských mestských častiach, ktorých sa zhromaždenie a pochod týka, teda v Starom Meste a v Petržalke.

"Budeme dbať na ochranu života, zdravia a majetku obyvateľov dotknutých častí mesta, všetkých účastníkov zhromaždenia a pochodu, ako aj ďalších návštevníkov mesta," píše policajná hovorkyňa.

Ako informuje Kurucová, vyčlenený je dostatočný počet policajtov z radov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície, ktorí budú postupovať v súlade so zákonom. V tejto súvislosti vyzýva polícia ľudí, ktorí majú záujem zúčastniť sa na zhromaždení a pochode, aby nemali pri sebe strelné zbrane a výbušniny, prípadne iné predmety, ktorými sa dá ublížiť na zdraví, napríklad sklenené fľaše a nožíky.

"Do bezpečnostných zón nebudú z hľadiska bezpečnosti ďalších jeho účastníkov vpustení tí, ktorí by takéto predmety pri sebe mali, ani tí, ktorí by chceli narušiť verejný poriadok na zhromaždení ako aj počas pochodu," píše hovorkyňa.

V širšom okolí pochodu a zhromaždenia bude polícia dohliadať aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Upozorňuje vodičov, že od 12:00 približne do 16:00 bude doprava na uliciach Mostová a Jesenského úplne vylúčená. Od 13:30 do približne 15:30 musia vodiči rátať s krátkodobou výlukou na trase pochodu. Od 15:30 približne do 16:00 zatvoria cestu od Tyršovho nábrežia smerom na Viedenskú cestu a späť.

Premávku dopravní policajti na nevyhnutne potrebný čas odklonia na iné komunikácie. "V súvislosti s týmto podujatím žiadame majiteľov vozidiel parkujúcich v centre mesta, aby si svoje vozidlá v predstihu preparkovali a tak sa vyhli čakaniu, kým bude premávka v uvedených uliciach obnovená," píše Kurucová.

Situáciu v meste bude polícia celý čas monitorovať, o prípadných iných zmenách v doprave bude verejnosť včas informovať. Zároveň žiada širokú verejnosť, aby počas zhromaždenia a pochodu rešpektovala pokyny, prípadne výzvy polície, boli voči ostatným občanom ohľaduplní, aby sa zachoval verejný poriadok v meste.

Ulice Bratislavy sa túto sobotu chystajú zaplniť účastníci pochodu za zrovnoprávnenie gejov, lesieb, bisexuálov a transrodových ľudí. Dúhový PRIDE 2013 bude mať podľa organizátorov podobný priebeh ako počas predchádzajúcich troch ročníkov.

Ako pre agentúru SITA povedal jeden z organizátorov Martin Macko, očakávať možno dvetisíc ľudí. "Keď sa už väčšina ľudí bude pomaly lúčiť s teplým letom, zohreje ulice Bratislavy najfarebnejší a najhudobnejší sprievod Dúhový PRIDE 2013," vyhlasujú organizátori, ktorými sú v tomto roku občianske združenia Queer Leaders Forum, Iniciatíva Inakosť, divadlo NoMantinels a organizácia TransFúzia.
Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

DNES - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

DNES - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

DNES - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

DNES - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

DNES - 11:12Domáce

Na oblohe je v týchto dňoch viditeľný meteorický roj Lyríd.