• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Na Fakulte masmédií PEVŠ otvoria galériu Karola Kállaya

  • 16:27 19.09.2013
  • BRATISLAVA
Na Fakulte masmédií PEVŠ otvoria galériu Karola Kállaya

Pre študentov Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave sa akademický rok 2013/2014 začne netradične. Čaká ich niekoľko nevšedných podujatí a zaiste i nevšedných zážitkov.

Už slávnostné otvorenie nadchádzajúceho akademického roka bude v mnohom výnimočné. Uskutoční sa 23. septembra o 15.00 hodine v aule školy na Tematínskej ulici č. 10 v bratislavskej Petržalke za účasti viacerých vzácnych hostí – ministra školstva Dušan Čaploviča, ministra spravodlivosti Tomáš Boreca, predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša, primátora Hlavného mesta Bratislava Milana Ftáčnika a ďalších.

CENA DEKANA
Súčasťou otvorenia nového akademického roka bude udelenie cien dekana fakulty najlepším pedagógom, pracovníkom a spolupracovníkom fakulty za celoživotné dielo, publikačnú činnosť, umeleckú tvorbu, vedecko-výskumnú činnosť a mimoriadne zásluhy. Zvláštnosťou sú i pripravené hodnotné kultúrne vstupy, ktoré umocnia výnimočnosť chvíle.

OTVORENIE GALÉRIE K. KÁLLAYA
Ďalším nevšedným podujatím toho dňa bude slávnostné otvorenie galérie vo vstupných priestoroch budovy školy, ktorej iniciátorom je dekan Fakulty masmédií PEVŠ profesor Jozef Leikert. Galéria je pomenovaná po významnom slovenskom fotografovi Karolovi Kállayovi, ktorý svojou umeleckou tvorbou prekročil hranice Slovenska a výrazne sa zapísal medzi svetových fotografov. Galéria Karola Kállaya ponúkne príležitosť vystavovať renomovaným domácim a zahraničným fotografom, ale bude i miestom na prezentáciu najlepších fotografických prác študentov školy. Otvorená bude v čase prevádzky budovy pre študentov, návštevníkov školy a širokú verejnosť.

VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ K. KÁLLAYA, PREZENTÁCIA KNIHY J. SVÁKA
Prvým podujatím v novej galérii školy bude výstava fotografií Karola Kállaya pod názvom Franz Kafka a Praha. Vernisáž sa uskutoční po slávnostnom otvorení galérie a je spojená s odhalením najlepšej študentskej fotografie mesiaca a prezentáciou knihy rektora PEVŠ profesora Jána Sváka Odporúčané právo.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.