• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
13°Bratislava

Fico oceňuje prácu Pašku, iný by to podľa neho nezvládol

  • 16:54 19.09.2013
  • BRATISLAVA
Fico oceňuje prácu Pašku, iný by to podľa neho nezvládol

Premiér Robert Fico oceňuje prácu predsedu NR SR Pavla Pašku. „Chcem verejne oceniť prácu predsedu NR SR. Keby tu bol niekto iný, tak to nezvládne. On to zvláda. Často musí počúvať veci, pri ktorých by sa človek postavil a odišiel preč,“ povedal Fico.

V súvislosti s účasťou poslancov na rokovaní parlamentu v rokovacej sále Fico upozornil, že poslanec NR SR nie je v pracovnom pomere, ale je to ústavná funkcia, ktorá so sebou prináša určité politické spôsoby správania sa, ako je napríklad obštrukcia. „Opozícia aj väčšina niekedy využíva obštrukciu,“ povedal.

O téme alkoholu sa majú podľa Fica novinári baviť s poslancami alebo vedením NR SR.

„Ako predseda Smeru-SD chápem, že všetko zlé, čo sa dá nalepiť, treba nalepiť na našu politickú stranu. Nie som klebetná baba, ale vedel by som hovoriť o opozičných politikoch, ktorí sa tu potulovali po štyroch. Nikdy to robiť nebudem,“ vyhlásil Fico, pričom Igora Matoviča označil za nedôveryhodného človeka. Matovič uviedol, že ho napadli poslanci Smeru. Potom našiel približne stovku fliaš alkoholu, ktorá údajne pochádzala z priestorov Smeru.

Ľudí z balkónu vyhodili

Okrem rokovacej sály sa vo štvrtok politický boj preniesol aj na balkón. Poslanci Smeru ho totiž podľa opozičných poslancov obsadili svojimi ľuďmi, pretože sa báli reakcií verejnosti na hlasovanie o vyslovení nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi.

Predseda parlamentu Pavol Paška by sa podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča mal ospravedlniť občanom, ktorých "vyhodil" z balkóna nad poslaneckou sálou a nahradil ich svojimi ľuďmi dovezenými autobusom. "Bojíte sa občanov," odkázal Matovič Paškovi.

Na balkóne bola ešte pred hlasovaním o vyslovení nedôvery premiérovi Ficovi skupina ľudí, z ktorých časť sledovala mimoriadnu schôdzu aj uplynulé dni a noci. Tesne pred hlasovaním ich však z balkóna vykázali, údajne pre účasť exkurzie. Na balkón následne prišla skupina starších občanov a údajne aj asistenti poslancov Smeru.

Tí na vystúpenia premiéra Roberta Fica aj predsedu parlamentu Pašku reagovali na rozdiel od posledných dní potleskom. Na balkóne sa ukázala aj bývalá hovorkyňa Smeru Silvia Glendová, ktorá v súčasnosti pôsobí na pozícii hovorcu podpredsedu vlády pre investície Ľubomíra Vážneho.

"Vraj je tam exkurzia detí a že tam nemôžeme ísť. My sme boli vnútri a vykázali nás," povedali ľudia, ktorým parlamentná ochranka bránila pred vstupom na balkón. "Takto sme dopadli ako občania," povedal jeden z účastníkov.

Prejav zbabelosti a strachu

Podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca je to hanba a dôkaz toho, že sa Smer bojí. "Celé správanie sa Smeru je prejav zbabelosti a strachu. Poslanci za Smer sa báli diskutovať a nepovedali jediný argument na obranu premiéra počas dvoch nočných rokovaní, pretože neexistuje," povedal Štefanec. "Evidentne sa začali báť ľudí. Pravda je na opačnej strane a ľudia si to uvedomujú. Je len otázkou času, kedy si viac ľudí uvedomí, že Smer ich klame," vyhlásil Štefanec.

"Mám pocit, že predseda parlamentu má strach z prejavov verejnosti. Podľa mojich informácií poslali namiesto verejnosti svojich vlastných poslaneckých asistentov na balkón, čo je prejav zbabelosti," skonštatoval predseda poslaneckého klubu OĽaNO Jozef Viskupič.

Vládna strana mala problém s ľuďmi na balkóne už v stredu v noci. Z balkóna a v kinosále rozpravu sledovalo v stredu v noci približne 200 návštevníkov. Ľudia na balkóne v závere schôdze na Pašku a podpredsedníčku parlamentu Janu Laššákovú (Smer-SD) kričali - "odstúpiť, odstúpiť". Mimoriadna schôdza k Ficovmu odvolávaniu trvala viac ako 20 hodín, opoziční poslanci strávili v laviciach dve noci.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

DNES - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

DNES - 13:08Domáce

Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené s manažmentom zdravotnej starostlivosti.

Vodič narazil do stromu, v dychu mu namerali viac ako 3 promile

Vodič narazil do stromu, v dychu mu namerali viac ako 3 promile

DNES - 12:35Domáce

Vodiča so zraneniami záchranári previezli do nemocnice.

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

DNES - 12:34Domáce

Fico sa podľa Remišovej snaží dostať k veciam, na ktoré nemá žiadny právny nárok.