• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
11°Bratislava

Pokračovanie animáku Hľadá sa Nemo posunuli na rok 2016

  • 10:33 19.09.2013
  • BRATISLAVA
Pokračovanie animáku Hľadá sa Nemo posunuli na rok 2016

Spoločnosti Walt Disney a Pixar sa rozhodli posunúť premiéry animákov Finding Dory a The Good Dinosaur.

Pokračovanie úspešného filmu Hľadá sa Nemo (2003) príde do kín až v lete 2016, kým snímku The Good Dinosaur uvedú namiesto 30. mája 2014 až 25. novembra 2015.

To znamená, že rok 2014 bude od roku 2005 prvým, v ktorom sa do kín nedostal žiaden film z dielne Pixaru.

"Nikto si nezapamätá, že sme posunuli premiéru filmu, ale zlý film by si zapamätali," vysvetlil prezident Pixaru Ed Catmull, podľa ktorého potrebujú viac času.

Snímka The Good Dinosaur ponúkne príbeh o tom, čo by sa stalo, keby Zem kedysi nezasiahol asteroid a dinosaury by nevyhynuli. Hlavnou postavou bude tínedžer Arlo, obrovský veselý apatosaurus s dobrým srdcom. Po traumatickej udalosti, ktorá postihne jeho komunitu, spojí sily s chlapcom Spotom, aby mohli opäť žiť v pokoji.

Ústrednou postavou filmu Finding Dory bude zábudlivá modrá rybka Dory, ktorá v prvom filme pomáhala klaunovi očkatému Marlinovi hľadať strateného syna Nema. Hlas jej opäť prepožičia známa moderátorka a komička Ellen DeGeneres, Marlinom bude zas Albert Brooks. Samozrejme, nebude chýbať ani Nemo.

"Na tento deň som čakala veľmi, veľmi dlho. Nehnevám sa, viem, že ľudia z Pixaru mali veľa práce so šestnástou Toy Story. Ale tá prestávka za to stála, scenár je fantastický a obsahuje všetko, čo sa mi páčilo na prvom filme - veľa srdca a humoru a čo je zo všetkého najlepšie, omnoho viac Dory," vyhlásila DeGeneres.

Režisér Andrew Stanton zas vysvetlil, že pri tvorbe Finding Dory vychádza z otázky, prečo bola v oceáne celkom sama, keď stretla Marlina. "Stretne sa so svojimi blízkymi a po ceste sa naučí niečo o zmysle rodiny," uviedol. Dej by sa mal odohrávať rok po prvom filme a bude sčasti situovaný na kalifornskom pobreží.

Spoločnosť Disney chce nadviazať na úspech prvého príbehu stratenej rybky Nema. Snímka z produkcie Pixar Animation Studios, ktoré patria Disneymu, utŕžila takmer 922 miliónov dolárov a získala Oscara pre najlepší animovaný film. Nominovali ho aj na ďalšie tri ceny americkej Akadémie filmových umení a vied vrátane kategórie Najlepší scenár. Hľadá sa Nemo je na druhom mieste v rebríčku filmových tržieb za rok 2003, predbehol ho iba Pán prsteňov: Návrat kráľa. Americký filmový inštitút snímku v roku 2008 zaradil do svojho zoznamu desiatich najlepších animákov všetkých čias.

Informácie pochádzajú z webstránky www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.