• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

Košický dopravný podnik upozorňuje na zmeny v MHD

  • 14:49 27.02.2013
  • KOŠICE
Košický dopravný podnik upozorňuje na zmeny v MHD

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) upozorňuje, že od 1. marca 2013 dochádza k niektorým zmenám v mestskej hromadnej doprave.

„Ide o aktualizáciu jazdných časov medzi jednotlivými zastávkami najmä v centre mesta. Pôjde o minútové posuny v odchodoch 21 liniek. Zmeny sa budú týkať aj zlepšenia intervalu v rannej špičke na linke 18 a posilnenia linky 23 v špičkovom intervale. Od budúceho mesiaca dôjde aj k zmene typu vozidla na linke RA6 a 55,“ informovala hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová.

Ako uviedla Karaffová, dopravný podnik sa snaží o zvyšovanie presnosti MHD. Pravidelne preto vyhodnocuje jazdné doby medzi jednotlivými zastávkami na základe výstupov palubných počítačov. Následne sú aktualizované jednotlivé jazdné doby, aby vodiči nemuseli vyčkávať na svoj presný odchod podľa cestovného poriadku, alebo neodchádzali predčasne tam, kde prevádzkové dôvody neumožňujú vyčkávanie na odchod.

Má to vplyv na minútové posuny odchodov na časti trasy. Týka sa to liniek 10, 12, 13, 15, 16, 17, 19, 20L, 21, 24, 28, 29, 30, 31, 33, 34, 51, 52, 52L, 54, 56. Počty spojov a ani intervaly liniek sa však meniť nebudú.

Pre zvýšenie prepravnej kapacity na vyťaženej linke 18 v čase cca od 6:45 do 7:30 v úseku Bruselská – Nová nemocnica dôjde k zmene intervalu z doterajšieho 10- na šesťminútový. Ide o reakciu na zvýšený dopyt cestujúcich pri rannom návoze k školám a zdravotníckym zariadeniam, ktoré linka 18 obsluhuje.

Na linke 23, ktorá zabezpečuje dopravu do rozrastajúceho sa priemyselného parku pri letisku, nastane zmena v intervale. Po novom bude v špičke počas pracovných dní jazdiť s 30-minútovým odstupom. Doteraz interval na tejto linke predstavoval 60 minút. V snahe prispôsobiť obsluhu požiadavkám jednotlivých firiem sa zvýši aj počet spojov obsluhujúcich zastávku Immopark v čase striedania zmien. Zároveň dôjde aj k ďalším drobným úpravám v cestovnom poriadku linky 23.

Od budúceho mesiaca dochádza k zmene nasadzovaných vozidiel na linkách RA6 a 55.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

DNES - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

DNES - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

DNES - 13:08Domáce

Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené s manažmentom zdravotnej starostlivosti.