• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
11°Bratislava

Sulík informoval o e-karanténe a kloktacích testoch

  • 12:24 18.02.2021
  • Bratislava
Sulík informoval o e-karanténe a kloktacích testoch

Na ekaranténe sa pracuje, kloktacie testy má doriešiť na vláde s ministrom Gröhlingom.

Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) na ekaranténe pracuje. V pondelok (22. 2.) chce prvé informácie priniesť na koaličnú radu a ak bude rozhodnutie rady pozitívne, v stredu (24. 2.) chce Sulík predložiť na vláde prvé uznesenie.

Pracujeme na tom, v pondelok budem informovať koaličnú radu o takých tých prvých základných informáciách. Ak v tom budeme pokračovať, tak v stredu na vládu by som priniesol uznesenie, ktorým vlastne už potom spustíme tú realizáciu toho (ekarantény, pozn. TASR),“ avizoval Sulík s tým, že momentálne sa rezort hospodárstva snaží zistiť realizovateľnosť ekarantény.

Myslím si, že to pokračuje dobre, mali sme už niekoľko sedení. V pondelok budem mať informácie pre koaličnú radu a ak tam padne rozhodnutie, že áno, tak v stredu na vláde bude prvé uznesenie,“ dodal Sulík.

Pointou ekarantény je podľa Sulíka to, aby sa tam zapojili všetci, alebo podľa možnosti takmer všetci, ktorí sú pozitívni na ochorenie COVID-19. Na otázku o konkrétnej forme Sulík odpovedal, že podporuje každú funkčnú aplikáciu. „My práve že tieto IT metódy vôbec nevyužívame a snažíme sa to potom kompenzovať nadmerným testovaním,“ skritizoval Sulík s tým, že aplikácia musí byť však funkčná. Ako dodal, pri schválení aplikácie vládou určite nebude chýbať hlas žiadneho ministra za koaličnú stranu SaS.

Kloktacie testy pre školy sa doriešia na vláde budúcu stredu za prítomnosti ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga.

Minister hospodárstva uviedol, že šéf rezortu školstva sa na rokovaní vlády nezúčastnil, pretože je v Košiciach na pracovnom výjazde. „Nerátal s tým, pretože vláda je nečakane vo štvrtok,“ povedal.

Vládny kabinet sa mal vo štvrtok zaoberať informáciou o finalizácii postupu testovania na školách na princípe výplachu ústnej dutiny kloktaním. Z predloženého materiálu z dielne rezortu školstva vyplýva, že záujem predložiť ponuku na dodanie týchto testov pre základné školy prejavilo deväť spoločností. Pre všetky kraje bola predložená viac ako jedna potenciálna ponuka.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
TikTok reaguje na ultimátum EÚ v súvislosti s novou aplikáciou

TikTok reaguje na ultimátum EÚ v súvislosti s novou aplikáciou

DNES - 19:14Ekonomické

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite.

SaS navrhuje ústavný zákon na ochranu 2. piliera

SaS navrhuje ústavný zákon na ochranu 2. piliera

DNES - 17:34Ekonomické

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom.

Rusko varuje Európu pred odvetou za zhabané aktíva

Rusko varuje Európu pred odvetou za zhabané aktíva

DNES - 16:59Ekonomické

Blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina varuje Európu pred odvetou Moskvy, ak Západ zabaví zmrazené ruské aktíva v hodnote takmer 300 miliárd USD (282,17 miliardy eur) a použije ich na pomoc Ukrajine. TASR o tom informuje na základe

Hodnota zmrazených ruských aktív vo Švajčiarsku dosahuje necelých 6 mld. CHF

Hodnota zmrazených ruských aktív vo Švajčiarsku dosahuje necelých 6 mld. CHF

DNES - 13:58Ekonomické

Hodnota zmrazených ruských aktív vo Švajčiarsku dosiahla ku koncu minulého roka necelých 6 miliárd švajčiarskych frankov.

Remišová: Vláda zmenami vo verejnom obstarávaní ohrozuje eurofondy

Remišová: Vláda zmenami vo verejnom obstarávaní ohrozuje eurofondy

DNES - 13:38Ekonomické

Zmeny, ktoré prináša vládny návrh novely zákona o verejnom obstarávaní, zásadným spôsobom znižujú transparentnosť a férovú súťaž.