• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
11°Bratislava

Hokejový klub provokuje Poprad, peniaze však dostane

  • 14:01 17.09.2013
  • POPRAD
Hokejový klub provokuje Poprad, peniaze však dostane

Spory vedenia Hokejového klubu Poprad a mesta Poprad pokračujú ďalej. Najnovšie mesto Poprad prekvapilo odstránenie, resp. neumiestnenie, erbu mesta na ľadovej ploche tak, ako to bolo v predchádzajúcich sezónach, ako aj odstránenie jedného zo symbolov mesta z dresov hokejistov seniorského tímu HK Poprad.

Mesto Poprad hovorí o provokácii zo strany hokejového klubu. „Táto provokácia je zároveň aj veľavravným odkazom pre fanúšikov, ktorí sa pochodom cez mesto snažili o obnovenie korektného dialógu medzi radnicou a hokejovým klubom,“ uvádza sa v stanovisku mesta k vzniknutej situácii.

Odstránenie symbolov mesta z dresov hokejistov a ľadovej plochy je podľa samosprávy jasným odkazom pre všetkých Popradčanov a fanúšikov ľadového hokeja o vzťahu súčasného vedenia klubu k mestu, v ktorom hrá hokej.

„Samospráva však aj napriek tomu pokračuje v riadne schválenej podpore popradského hokeja. Aj napriek prelepeniu nápisu Poprad na dresoch na tlačovej konferencii pred začiatkom sezóny, aj napriek provokácii v podobe odstránenia symbolov mesta z dresov a ľadu zimného štadióna, získajú mládežnícke tímy dotáciu na činnosť 45 000 eur, hokejový A tím má rozpočtovanú dotáciu na nájom a služby s tým spojené 69 590 eur,“ uviedol primátor Popradu Anton Danko. Podpora mládeže a vytvorenie zázemia pre všetky tímy v podobe zabezpečenia prevádzky hokejového stánku je podľa samosprávy aj do budúcna naďalej prioritou samosprávy.

Obrazom: Popradskí hokejoví fanúšikovia sa extraligy vzdať nechcú


Mesto Poprad opäť zdôraznilo, že Hokejový klub Poprad k 16. septembru nevrátil samospráve časť poskytnutej dotácie na úhradu nákladov za nájom a služby spojené s nájmom vo výške 5800 eur. Ide o časť z poskytnutej dotácie klubu v prvom polroku vo výške 34 795 eur, pričom klub vyúčtoval dotáciu len do 28 895 eur. Okrem toho klub dlhuje k rovnakému dátumu mestu 17 397 eur za služby spojené s užívaním a prevádzkou nebytových priestorov podľa zmluvy o nájme nebytových priestorov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.