• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Formácia Moonlight Breakfast z Rumunska vystúpi v Bratislave

  • 12:51 17.09.2013
  • BRATISLAVA
Formácia Moonlight Breakfast z Rumunska vystúpi v Bratislave

Po koncertnej premiére na tohtoročnom Open Jazz Feste, kapela Moonlight Breakfast vystúpi 9. októbra v Ateliéri Babylon v Bratislave v rámci koncertného cyklu CITY SOUNDS.

Táto rumunská formácia ponúka zmes soulu, džezu, tanečnej hudby a elektro prestúpenú jazzovými vokálmi, akési “retroelektro”, alebo v súčasnosti rezonujúci elektroswing. Svojou hudbou vťahuje do atmosféry 40 - tych rokov, cez roky 80 - te s ich syntezátorovým zvukom s pevným ukotvením v súčasnosti vďaka premyslenej produkcii.

Video: Moonlight Breakfast - Champagne


Kapela debutovala impozantným spôsobom v júli 2011, ako predskokan koncertu Jamiroquai pre 35000 divákmi. Následne na jar 2012 absolvovala prvé turné po Rumunsku. Nedávno kapela vydala svoj prvý album pod názvom, "Shout" a má v krátkom čase ambíciu vydať aj akustickú verziu tejto nahrávky. Minulý rok kapela vystúpila na dvoch významných európskych festivaloch: Summer Well (Romania) and Spirit of Burgas (Bulgaria). Každý ich doteraz vydaný singel dosiahol popredné miesto v rebríčkoch hitparád alternatívnych rádií v Rumunsku.

V januári 2012 prerazila aj do rakúskeho éteru vďaka rádiu Superfy FM a následne prišlo pozvanie na živé akustické vystúpenie v štúdiu Superfly s cieľom odpromovať nový album. Kapela bola vybratá, aby v októbri 2011 reprezentovali Rumunsko v projekte Music Alliance Pact (každý mesiac hlasuje súčasne pod touto hlavičkou 35 hudobných blogerov z celého sveta v ankete najobľúbenejších nových skladieb).

Video: Moonlight Breakfast - No More
Moonlight Breakfast sa čoraz viac zviditeľňujú - hrali napr. na UEFA League Finals gala európskej ligy majstrov v Bukurešti a vystúpili tiež na záver festivalu Transilvanian International Film 2012. V novembri 2012 účinkovali na koncerte Macy Gray. V neposlednom rade treba vyzdvihnúť pozoruhodný fakt, že Moonlight Breakfast je kapela multi – inštrumentalistov: Bazooka (producent, bicie, klarinet, klávesy), Printzu (elektrická & basová gitara), Adita ( keyboards, akustická gitara, sampler) a Christie (spevák, sampler). Ich vystúpenia sprevádza vlastná premyslená videoprojekcia, ktorá dotvára tanečný a inokedy magický pocit z koncertu. Pred samotným koncertom predstaví svoj hudobný set bratislavský DJ Bobsan. Koncert sa koná s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky

Video: Moonlight Breakfast - Shout
Vstupenky sú už v predaji od 9€.

FB event: https://www.facebook.com/events/569666016433343/?fref=ts
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.