• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Lávový koláč: Takto jednoducho si viete pripraviť lahodný čokoládový fondant

  • 20:42 14.02.2021
  • Bratislava
Lávový koláč: Takto jednoducho si viete pripraviť lahodný čokoládový fondant

Lávový koláč v skutočnosti nie je náročný na prípravu. Tu je skvelý recept.

Lávový koláč tiež známy ako čokoládový fondant vyniká svojou zaujímavou štruktúrou s tekutým vnútrom a lahodnou čokoládovou chuťou. Aj keď vyzerá ako náročný typ zákuska, v skutočnosti si viete aj doma jednoducho pripraviť dezert ako z reštaurácie. Na prípravu potrebujete bežné prísady, ktoré už pravdepodobne máte v kuchyni a skvele sa k nemu hodí zmrzlina.

Pred prípravou by ste mali dbať na kvalitu ingrediencií, najmä čo a týka čokolády. Po upečení by ste mali nechať fondán odpočívať minimálne jednu minútu po vytiahnutí z rúry a pred vyklopením z formy. Tým zabránite jeho popraskaniu pred konzumáciou.

Budete potrebovať:

  • 50g rozpusteného masla
  • Kakao na poprášenie
  • 200g kvalitných kúskov čokolády
  • 200g masla nakrájaného na kocky
  • 200g práškového cukru
  • 4 vajcia a 4 žĺtky
  • 200g hladkej múky
  • Vanilkovú zmrzlinu na servírovanie

Foto: Jukov studio/Shutterstock.com

Postup

1. Najskôr si pripravte šesť formičiek (keramické alebo na muffiny), ktoré potrieme maslom. Formy vložte do chladničky alebo mrazničky. Následne potrite vychladnuté maslo ďalším rozpusteným maslom a potom do formy pridáme poriadnu lyžicu kakaa. Kakao by malo obaliť celé vnútro formy. Prebytočné kakao vyklepte späť do nádoby a potom opakujte s ďalšími formičkami.

2. Rozpustite tmavú čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli (Položte misku nad hrniec s takmer vriacou vodou). Zmes vymiešame dohladka a necháme asi 10 minút vychladnúť.

3. V samostatnej miske rozšľahajte štyri vajcia a štyri žĺtky spolu s 200 g cukru. Ak chcete, použite elektrický šľahač. Do vajíčok pridáme 200g hladkej múky, potom znovu prešľaháme.

4. Nalejte roztopenú čokoládu do vaječnej zmesi po tretinách a medzi každým pridaním dobre šľahajte, až kým sa zmes úplne spojí.

5. Cesto rovnomerne rozdeľte medzi formy. Vychlaďte najmenej na 20 minút alebo cez noc.

6. Rúru vyhrejeme na 180 °C/ 200 ° C s ventilátorom. Formy dajte na plech a pečte 10 - 12 minút, aby boli koláče na vrchu chrumkavé a začali sa odlepovať od bokov foriem. Vyberte ich z rúry a potom nechajte minútu odležať, kým cesto vyklopíte z formy.

7. Fondanty veľmi jemným pohybom uvoľnite od bokov a potom vytiahnite z foriem.

8. Lávový koláč položte do stredu taniera a veľkou lyžicou ponorenou do horúcej vody naberte zmrzlinu. Môžete podávať

Zdroj: Info.sk, TM, metro.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

VČERA - 21:55Zaujímavosti

Ide o ďalší incident lietadla od spoločnosti Boeing.

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

VČERA - 17:15Zaujímavosti

Miroslav Radačovský vypustil počas svojho prejavu holubicu.

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

VČERA - 6:32Zaujímavosti

Vaše priezvisko môže mat vplyv na to, ako sa vašim deťom bude dariť v škole.

Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

7:01 23.04.2024Zaujímavosti

Vek, v ktorom sa ľudia považujú za starých, sa zmenil.

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

22:03 22.04.2024Zaujímavosti

Vyhnite sa meškaniu a zdĺhavej kontrole pred odletom. Letuška sa podelila o rady pri balení batožiny, ktoré vám na letisku pomôžu ušetriť čas.