• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

7 originálnych spôsobov, ako osláviť Valentína aj počas pandémie

  • 19:46 12.02.2021
  • Bratislava
7 originálnych spôsobov, ako osláviť Valentína aj počas pandémie

Aj počas lockdownu si viete užiť sviatok zamilovaných. Tu je niekoľko aktivít, ktorými sa môžete inšpirovať.

Počas pandémie mnohým ľuďom chýba osobný kontakt a rozprávajú sa najčastejšie cez telefón. Najviac času trávia v dome sledovaním televízie či surfovaním na internete. Aj počas pandémie je však možné urobiť niečo romantické a osláviť sviatok zamilovaných. Zabudnite na bežnú rutinu a na sv. Valentína urobte niečo pre svojho partnera či partnerku.

Dá sa to dokonca aj cez videohovor. Stačí robiť niečo zábavné a výnimočné. Podľa psychológov zábavné aktivity pomáhajú aktivovať centrá potešenia vo vašom mozgu a z bežného telefonátu sa môže stať oslava vzťahu. Tu je niekoľko aktivít, ktorými sa môžete inšpirovať.

Spolu niečo vytvorte

Preskúmajte svoju hravú a kreatívnu stránku a vyberte si činnosť, ktorá si vyžaduje sústredenie a spoluprácu. Je to napríklad skladanie puzzle alebo stavanie modelov. Môžete sa tomu venovať aj počas telefonátu. Po dokončení aktivity podporíte komunikačné schopnosti a získate spoločný pocit úspechu. Spolupráca na úlohe môže zvýšiť sociálne väzby.

Hľaďte si do očí

Pokúste sa urobiť niečo, čo vás prinúti sústrediť sa na láskyplný pohľad do očí partnera. Napríklad si sadnite oproti sebe a nakreslite si portréty. Prípadne môžete svojej polovičke urobiť mejkap alebo upraviť vlasy. Ak sa pri týchto aktivitách budete smiať, len si tým dodáte viac endorfínov, prírodných chemických látok vyvolávajúcich dobrý pocit. Pri týchto úlohách budete mať príležitosť na sebavyjadrenie a pozeranie sa jeden druhému do očí skutočne vedie k zvýšenému pocitu príťažlivosti a intimity. Dokážete tak posilniť vaše puto.

Strávte deň v koži toho druhého

Ukázalo sa, že empatia podporuje altruizmus a spoluprácu. Ozvláštnite si preto deň tak, že si vymeníte úlohy. Dokonca sa môžete vyskúšať obliecť do toho, čo nosí váš partner a zistiť, ako sa v tom cíti. Táto zábavná aktivita vás môže naučiť niekoľko nových vecí o vašom partnerovi a dáva vám úplne nový pohľad. Výmena rolí môže tiež podporiť emocionálnu empatiu a môže byť zábavná aj na kamere.

Oživte spomienky jedlom

Spomeňte si na minulé sviatky, ktoré ste spolu zdieľali alebo na vaše výlety či udalosti a potom si vytvorte menu, ktoré vám ich pripomenie. Podľa psychológov pocit nostalgie zvyšuje sociálne väzby, takže kulinársky výlet vás môže zblížiť. Ak ste začali randiť len nedávno, môžete si navzájom povedať, čo by ste si priali uvariť a potom pri jedle vysvetliť, prečo je toto jedlo pre vás výnimočné.

Osobnostný kokteil

Vytvorte si svoj vlastný kokteil, v ktorom ingrediencie budú predstavovať aspekty vašej osobnosti a vzťahu. Keby bol váš partner kokteil, bol by sladký, silný, vysoký, malý, ovocný alebo svieži? Vysvetlite si navzájom svoje úvahy - je to ideálna príležitosť toho druhého pochváliť. Očakávajte veľa smiechu a červenania sa.

Spoločné cvičenie

Cvičenie produkuje endorfíny a zlepšuje náladu, takže spoločné fyzické cvičenie môže celkovo zvýšiť pozitívne pocity. Ak spolu vyskúšate niečo nové - virtuálne alebo osobne - budete sa musieť spoliehať na vzájomnú podporu a tímovú prácu. Môžete si doberať jeden druhého a koketovať.

Vytvorte si zoznam skladieb

Spoločné počúvanie hudby môže byť romantickejšie, ak si vyberiete skladby, ktoré si spájate so spoločnými chvíľami. V novom vzťahu môže ísť o spôsob, ako sa navzájom lepšie spoznať. Piesne môžu pôsobiť ako silné pamäťové prvky a môžu vrátiť romantické pocity a spomienky na významné udalosti. Do budúcna budete mať skvelý zoznam skladieb, ktorý si budete môcť vypočuť.

Zdroj: Info.sk, TM, metro.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

DNES - 13:45Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

DNES - 7:22Zaujímavosti

Zábery útoku na slovenského dôchodcu sa šíria na sociálnych sieťach v Španielsku.

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

VČERA - 21:55Zaujímavosti

Ide o ďalší incident lietadla od spoločnosti Boeing.

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

VČERA - 17:15Zaujímavosti

Miroslav Radačovský vypustil počas svojho prejavu holubicu.

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

VČERA - 6:32Zaujímavosti

Vaše priezvisko môže mat vplyv na to, ako sa vašim deťom bude dariť v škole.