• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
10°Bratislava

Víťazné menu Food Fest Tatry obsahovalo pstruha i diviaka

  • 17:02 16.09.2013
  • POPRAD
Víťazné menu Food Fest Tatry obsahovalo pstruha i diviaka

Tatranský šéfkuchár Jaroslav Uhlár z Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici sa stal absolútnym víťazom prvého ročníka tatranského festivalu Food Fest Tatry.

Najvyššie ohodnotene získal za vysokú kvalitu, preukázané skúsenosti, prejavený profesionálny prístup, prínos v gastronómii, dodržanie postupov súťaže a originalitu, informovala spoluorganizátorka súťaže Lenka Chovancová.

"Skúsenosti robia svoje. Na druhej strane, ja som šiel do súťažného varenia s radosťou. Mali sme veľmi dobré odozvy od ľudí, ktorí sa k nášmu stánku vrátili aj na druhý deň, a to človeka veľmi poteší," povedal Jaroslav Uhlár.

Kuchárske umenie na víkendovom podujatí v Tatranskej Lomnici hodnotila porota zložená z odborníkov a porota z ľudu. Hoci počasie nebolo festivalu príliš naklonené, chuť návštevníkov na najlepšie tatranské špeciality bola silnejšia. Do tatranskej Lomnice si našlo cestu okolo 3500 ľudí z celého Slovenska. Okrem domácich návštevníkov to boli aj turisti z okolitých krajín, hlavne z Českej republiky.

Víťazné štvorchodové menu pozostávalo z domácej bravčovej paštéty s glazovanou šalotkou a opečenou bagetkou ako predjedlo. Polievku predstavoval zelerový krém s pečeným filetovaným pstruhom s tymianom na restovanom špenáte. Hlavné jedlo bolo ragú z diviaka s dubákmi, lesnými plodmi a žemľovou knedľou. Dezert bola jablková piškóta s ovocnou plnkou v pečených mandliach s tekutou čokoládou a gaštanovou penou.

Okrem hlavnej súťaže oceňovali organizátori aj v ďalších kategóriách. V kategórii tradičnosť, zachovanie a udržanie tradície a klasických tatranských a slovenských surovín zvíťazil Milan Suranovský z AquaCity Poprad. V kategórii originalita, inovatívnosť a nové postupy a nápady a trendy zvíťazil Dominik Bašista z Mountain Hotel & Residencies Kukučka. Cenu šéfkuchára v kategórii exotika, spojenie chutí a kombinácia surovín zvíťazil Štefan Grich z hotela Panorama. Za prínos zahraničnej gastronómie k tatranskej a spájanie domácich a cudzích komponentov získal ocenenie Marco Lino z Lino Restaurant.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tragédia v Šali: Po vražde zadržali 27-ročného mladíka

Tragédia v Šali: Po vražde zadržali 27-ročného mladíka

DNES - 10:58Domáce

Páchateľa na mieste zadržali, fyzickému konfliktu mala predchádzať hádka.

Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný

Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný

DNES - 10:31Domáce

Alojz Hlina verí, že občianska spoločnosť sa proti návrhu vzoprie.

Auto zrazilo neosvetlenú turistku, polícia vystríha chodcov

Auto zrazilo neosvetlenú turistku, polícia vystríha chodcov

DNES - 10:20Domáce

Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania.

Počasie sa cez víkend zmení, pripravte sa na takéto teploty

Počasie sa cez víkend zmení, pripravte sa na takéto teploty

DNES - 9:59Domáce

Zrážky budú počas víkendu len výnimočné, po snežení príde zmena.

Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu

Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu

DNES - 9:56Domáce

Diaľniční policajti zastavili vodiča pre prekročenie rýchlosti. Rýchlo však zistili, že má na svedomí viac priestupkov.