• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.2.2021Meniny má Alexander
Bratislava

OĽANO dostalo pokutu, porušilo ochranu osobných údajov

  • 17:21 20.01.2021
  • Bratislava
OĽANO dostalo pokutu, porušilo ochranu osobných údajov

Pokuta súvisí s internetovou anketou o programe hnutia OĽANO.

Úrad na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) SR uložil hnutiu OĽANO pokutu za porušenie ochrany osobných údajov. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, vládne hnutie sa odvolalo.

Výšku pokuty či konkrétne porušenia zatiaľ úrad ani OĽANO špecifikovať nechceli. Upozornil na to portál Trend, podľa neho pokuta súvisí s internetovou anketou o programe hnutia v prípade vstupu do vlády z februára minulého roka.

Úrad v prvostupňovom rozhodnutí konštatoval niektoré porušenia ochrany osobných údajov a tiež bola uložená pokuta, nakoľko však prevádzkovateľ podal proti tomuto rozhodnutiu rozklad (odvolal sa), o ktorom sa ešte len bude rozhodovať, teda rozhodnutie nie je právoplatné, nebude sa úrad k veci bližšie vyjadrovať, ani uvádzať konkrétne detaily, ani výšku pokuty, a to až do právoplatného skončenia konania,“ uviedla pre TASR Lucia Bezáková z odboru právnych služieb úradu.

OĽANO podľa slov Petra Dojčana z jeho mediálneho tímu rešpektuje a dodržiava právo občanov na ochranu osobných údajov.

Rovnako rešpektujeme nezávislosť a rozhodnutia Úradu na ochranu osobných údajov. Keďže v tomto prípade rozhodnutie ešte nenadobudlo právoplatnosť, nejde o ukončený proces, a z toho dôvodu ho nebudeme komentovať,“ dodal Dojčan.

Zdieľať tento článok na Facebooku
Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
NAKA v rámci protidrogovej akcie zadržala päť osôb a zaistila vozidlá

NAKA v rámci protidrogovej akcie zadržala päť osôb a zaistila vozidlá

DNES - 20:43Domáce

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala päť osôb a zaistila luxusné autá v rámci protidrogovej akcie s krycím názvom Golem.

Vo veku nedožitých 70 rokov zomrel prezident ZPVVO Jozef Buday

Vo veku nedožitých 70 rokov zomrel prezident ZPVVO Jozef Buday

DNES - 18:29Domáce

Vo veku nedožitých 70 rokov zomrel v sobotu po krátkej ťažkej chorobe Jozef Buday, prezident Zväzu priemyselných výskumných a vývojových organizácií (ZPVVO).

SHMÚ: V okrese Košice-okolie platí výstraha 2. stupňa pred povodňou

SHMÚ: V okrese Košice-okolie platí výstraha 2. stupňa pred povodňou

DNES - 18:15Domáce

V okrese Košice-okolie naďalej platí hydrologická výstraha druhého stupňa pred povodňou z topenia snehu.

Pri požiari sila v obci Podzámčok zasahuje desiatka hasičov

Pri požiari sila v obci Podzámčok zasahuje desiatka hasičov

DNES - 16:19Domáce

V obci Podzámčok v okrese Zvolen zasahuje pri požiari sila desiatka hasičov zo Zvolena, Banskej Bystrice a z Pliešoviec.

Zemanová: Zákaz nočného vychádzania je kľúčové opatrenie

Zemanová: Zákaz nočného vychádzania je kľúčové opatrenie

DNES - 13:43Domáce

Zákaz nočného vychádzania je jedno z kľúčových opatrení na zníženie mobility.