• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Otravuje vás brechanie susedovho psa? Vyskúšajte tieto kroky

  • 14:12 16.01.2021
  • Bratislava
Otravuje vás brechanie susedovho psa? Vyskúšajte tieto kroky

Ak si viac nemienite znepríjemňovať život neprestajným brechaním zo susedovho dvora, poradíme vám, ako ho čím skôr zastaviť.

Psy sú skvelými spoločníkmi, ktorých azda jedinou nevýhodou je to, že robia hluk. Otravné brechanie nám obzvlášť lezie na nervy vtedy, keď ho nemáme ako zastaviť. A tak sa aj domáci miláčikovia neraz stávajú predmetom susedských sporov.

Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako si poradiť so štekajúcim psom od susedov bez toho, aby vás pritom považovali za nepriateľa.

Vždy sa najprv porozprávajte so susedmi

Predtým, ako čokoľvek vykonáte, oznámte svoju nespokojnosť vlastníkovi psa. Je totiž možné, že o štekaní vôbec nevie, ak je napríklad často v práci alebo inde mimo domácnosti. Pri konverzácii pritom netreba zbytočne vyvolávať hádky.

Je tiež dôležité, aby ste sa so susedom porozprávali medzi štyrmi očami. Nenechávajte mu písomný odkaz, ktorý môže ľahko prehliadnuť alebo naň zabudnúť.

V prípade, že si vaši susedia zaobstarali psíka bez výcviku, ponúknite im pomoc pri hľadaní trénera, alebo ich sami naučte tipy a triky, ako psa vychovať podľa vlastných predstáv. Ak k riešeniu problému sami aktívne pristúpite, zvýšite tým pravdepodobnosť, že sa do toho pustia aj iní.

Zablokujte psovi výhľad, spriateľte sa a stretávajte sa

Ak pes šteká len vtedy, keď vás vidí (napríklad zo susedného dvora), pomôže vám, keď mu zablokujete výhľad. Pes sa štekaním len snaží chrániť vlastné teritórium. Výhľad mu zablokujete nepriehľadným umelým plotom alebo živým plotom.

Ak zablokovanie výhľadu nezaberá, pes pravdepodobne reaguje aj keď cíti váš pach alebo vás počuje. V takom prípade musíte skúsiť niečo celkom iné – buďte naňho milí. Pes breše preto, lebo vás považuje za hrozbu pre seba a rodinu. Zmeňte to tým, že sa s ním pokúsite spriateliť.

Požiadajte suseda, aby vám dovolil zoznámiť sa so psom a stráviť s ním pár minút. Za jeho prítomnosti sa s ním môžete aj hrať. Pes si tak zvykne na vašu prítomnosť a váš pach. Pomôže aj to, ak vás sused občas príde so psom navštíviť. Zviera si tak osvojí pachy aj z vášho dvora či záhrady.

Najrýchlejšie sa s cudzím psom spriatelíte tak, že ho nakŕmite, čo by ste však za žiadnych okolností nemali robiť bez dovolenia vášho suseda.

Jedným z dôvodov, prečo na vás môže susedov pes brechať, je tiež to, že vás nevidí často. Ak teda do nehnuteľnosti v jeho blízkosti prichádzate napríklad raz za týždeň, neposkytujete mu dostatok času na to, aby si na vás zvykol. Problém môže byť aj ten, že netrávite čas pred domom.

Túto komplikáciu vyriešite jednoducho tým, že začnete pri dome tráviť viac času. Venujte sa napríklad záhrade, zacvičte si pred domom alebo si na balkóne prečítajte knihu. Ak ani toto nepomáha, umiestnite zopár starých tričiek a ponožiek k plotu, aby si pes mohol zvyknúť na váš pach.

Píšťalka

Špeciálne psie píšťalky vydávajú ultrazvuk, ktorý človek nie je schopný zachytiť. Píšťalka je však častým nástrojom psieho výcviku, a môže vám pomôcť aj vtedy, keď máte problém so štekajúcim psom.

Ako prvé sa dohodnite so susedom, ktorému oznámite svoj plán. Následne si kúpte psiu píšťalku a odložte ju niekam, kde ju budete mať vždy poruke. Vždy, keď sa pes rozbrechá, zapískajte naňho.

Pri prvých pokusoch môže píšťalka vyprovokovať psa k ešte agresívnejšej reakcii, preto je potrebné pestovať si trpezlivosť. Hoci zvuk píšťalky psom nijako neubližuje, neznášajú ho, a tak si po čase uvedomia, že musia prestať brechať, aby zvuk ustal.

Obráťte sa na políciu

Ako posledné možné riešenie využite pomoc polície. Či už je to preto, že sused sa s vami odmieta rozprávať, alebo nezaberá ani jedno vyššie spomenuté riešenie, máte na to právo, obzvlášť ak pes šteká počas noci, čím dochádza k porušeniu nočného pokoja.

Predtým, ako požiadate o pomoc policajtov, informujte sa, či je vaša sťažnosť oprávnená a či sa ju dá riešiť týmto spôsobom.

Zdroj: Info.sk, DP, lifehacker.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

VČERA - 21:55Zaujímavosti

Ide o ďalší incident lietadla od spoločnosti Boeing.

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

VČERA - 17:15Zaujímavosti

Miroslav Radačovský vypustil počas svojho prejavu holubicu.

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

VČERA - 6:32Zaujímavosti

Vaše priezvisko môže mat vplyv na to, ako sa vašim deťom bude dariť v škole.

Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

7:01 23.04.2024Zaujímavosti

Vek, v ktorom sa ľudia považujú za starých, sa zmenil.

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

22:03 22.04.2024Zaujímavosti

Vyhnite sa meškaniu a zdĺhavej kontrole pred odletom. Letuška sa podelila o rady pri balení batožiny, ktoré vám na letisku pomôžu ušetriť čas.