• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Festival Hory a mesto daruje víťazovi fotosúťaže výlet

  • 10:25 27.02.2013
  • BRATISLAVA
Festival Hory a mesto daruje víťazovi fotosúťaže výlet

Víťaz fotosúťaže na tohtoročnom festivale Hory a mesto vyhrá dvojtýždňový trekový výlet do Pakistanu.

Štrnásty ročník medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva sa uskutoční od 10. do 14. apríla v Cinema City v bratislavskom centre Aupark.

„Sme radi, že vo fotosúťaži môžeme tohto roku ponúknuť takú exkluzívnu cenu. Je to dar od himalájistu, environmentalistu a angažovaného pakistanského politika Nazira Sabira, ktorý bol aj dlhoročným predsedom Alpského pakistanského klubu. Ide o výlet do Nazirovej domovskej oblasti Hunza Valley v severnom Pakistane, s jeho spoločnosťou Nazir Sabir Expeditions,“ povedal k mimoriadnej cene programový riaditeľ Alan Formánek.
Súťaží sa v štyroch okruhoch

Možnosť zapojiť sa do súťaže majú amatérski fotografi aj profesionáli. Podmienky súťaže a prihlasovací formulár nájdu záujemcovia na internetovej stránke festivalu www.horyamesto.sk.

Prihlásení súťažia v štyroch tematických okruhoch - horské a outdoorové športy, horská kultúra a ľudia, horská krajina (panoráma, fauna a flóra) a humor v horskej fotografii.

O víťazovi rozhodne päťčlenná porota - fotograf Pavol Breier, výtvarníčka a hudobníčka Zuzana Homolová, študentka Inštitútu kreatívnej fotografie Zuzana Halánová, kameraman Dodo Lietavec a študent masmédií na Paneurópskej vysokej škole, ktorý sa venuje fotografii adrenalínových športov Peter Kubaľák.

Tohtoročnou novinkou je aj videosúťaž, do ktorej sa takisto môžu zapojiť profesionáli aj amatéri. Témou sú opäť hory, outdoorové športy, horská kultúra a cestovanie.
Vyše päťdesiat filmov

Podmienky videosúťaže a prihlasovací formulár nájdu záujemcovia tiež na webovej stránke festivalu. Tvorcovia majú s prihlásením svojho videa čas do konca marca. O najlepšom videu nerozhodne porota, ale návštevníci online galérie na www.horyamesto.sk.

Päťdňový festival Hory a mesto tvorí filmová prehliadka s vyše päťdesiatimi filmami, cestokluby KINO SVET a hostia s multimediálnymi prezentáciami.

Medzi tohtoročnými sú Alex Honnold z USA, Maurizio "Manolo" Zanolla z Talianska, Adam Ondra z Česka, Alek Lwow z Poľska a Hans Rey zo Švajčiarska.

Po skončení podujatia vybraný program festivalu uvedú v Česku, Maďarsku a Poľsku. Na Slovensku ho uvidia aj záujemcovia v Prešove, Dolnom Kubíne, Žiline a Zvolene.

Informácie agentúre SITA poskytla PR manažérka festivalu Hory a mesto Zuzana Golianová.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.