• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

V sobotu pribudlo na Slovensku 478 infikovaných koronavírusom

  • 10:11 27.09.2020
  • Bratislava
V sobotu pribudlo na Slovensku 478 infikovaných koronavírusom

Na Slovensku v sobotu (26. 9.) pribudlo 478 infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2.

Celkový počet pozitívne testovaných sa zvýšil na 9078. Laboratóriá vykonali 5655 testov. Nepribudlo žiadne úmrtie. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch Bratislava (70), Námestovo (59), Nové Zámky (20), Trnava (20), Košice (19), Bardejov (16), Nitra (16), Topoľčany (16), Banská Bystrica (15), Galanta (12), Svidník (12), Senec (11), Spišská Nová Ves (11), Prievidza (10), Stropkov (10), Poprad (9), Nové Mesto nad Váhom (8), Považská Bystrica (8), Senica (8), Stará Ľubovňa(8), Dunajská Streda (7), Žilina (7), Dolný Kubín (6), Martin (6), Michalovce (6), Snina (6), Sobrance (6), Bánovce nad Bebravou (5), Humenné (5), Tvrdošín (5). Štyri prípady boli v okresoch Hlohovec, Komárno, Košice a okolie, Levice, Šaľa, po tri prípady v okresoch Brezno, Ilava, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Malacky, Ružomberok, Vranov nad Topľou a Zvolen. Po dva prípady mali okresy Čadca, Pezinok a Žiar nad Hronom, jeden prípad zaznamenali okresy Bytča, Detva, Kežmarok, Medzilaborce, Myjava, Partizánske, Prešov, Rožňava, Skalica, Trenčín a Turčianske Teplice.

„Je medzi nimi 235 žien a 243 mužov, sú vo veku od 3 do 89 rokov,“ uviedlo ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR spresnil, že prípady z okresu Košice sa týkajú nových dohľadaných kontaktov pozitívne testovaných. „Pribúdajúce prípady odhalené Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Nových Zámkoch dlhodobo súvisia s hokejovým zápasom v Skalici, ďalej ide o dohľadané kontakty už potvrdených prípadov,“ uviedli hygienici na sociálnej sieti. „V najbližších dňoch tiež možno očakávať ďalší nárast prípadov v súvislosti s futbalovým zápasom,“ dodal ÚVZ. Ohniskom nákazy nových 22 pozitívnych prípadov v okresoch Stropkov a Svidník bola podľa zistení hygienikov svadba v Stropkove.

V nemocniciach je hospitalizovaných 199 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 169 z nich. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 16 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 15 pacientov.

Od začiatku vypuknutia ochorenia sa v krajine urobilo 445.986 laboratórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku 4856. V sobotu sa vyliečilo 80 ľudí, celkovo ich tak je 4178.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

VČERA - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

VČERA - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

VČERA - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

VČERA - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.