• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
11°Bratislava

Šubová: Predseda Ján Rudolf v SŠHR utajuje informácie

  • 11:31 24.09.2020
  • Bratislava
Šubová: Predseda Ján Rudolf v SŠHR utajuje informácie

Rudolf podľa Šubovej kryje zamestnancov, ktorí sa spolupodieľali na kontroverzných nákupoch bývalého vedenia SŠHR. "Odmietam niesť zodpovednosť za to, čo sa deje na úrade," zdôvodnila vo štvrtok na brífingu Šubová svoj odchod z úradu.

Bývalá podpredsedníčka Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Zuzana Šubová odišla zo svojej funkcie najmä pre utajovanie informácií zo strany predsedu SŠHR Jána Rudolfa a pre jeho personálnu politiku.

V SŠHR mala Šubová na starosť audity zmlúv, no Rudolf jej údajne zastrašovaním zamestnancov znemožnil dostať sa k dôležitým informáciám. Vrcholom podľa Šubovej bolo, že nedostala informácie o verejnom obstarávaní už súčasného vedenia na testy na ochorenie COVID-19. Na možný problém pri tomto obstarávaní ju upozornila Nadácia Zastavme korupciu, ktorá jeden a pol mesiaca pred ukončením verejného obstarávania poznala meno víťaznej firmy. Šubová netvrdila, že došlo k porušeniu zákona, no nebolo jej umožnené toto verejné obstarávanie skontrolovať.

Šubová kritizovala aj personálnu politiku súčasného predsedu úradu. Podľa bývalej podpredsedníčky Rudolf nielen že neurobil personály audit, ale, naopak, kryje a povyšuje spolupracovníkov bývalého šéfa SŠHR. Ako príklad uviedla bývalú riaditeľku kancelárie v súčasnosti väzobne stíhaného Kajetána K., ktorá zostala na svojom mieste aj po zmene vedenia, no Rudolf ju navyše poveril riadením hmotných rezerv. Bez zmien zostalo aj oddelenie správy majetku či vedenie právneho oddelenia. „Takto by som mohla menovať ďalších a ďalších zamestnancov, ktorí podľa mňa nemajú čo robiť na uvedených pozíciách,“ povedala Šubová.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tesco sťahuje z predaja nebezpečnú strukovinu

Tesco sťahuje z predaja nebezpečnú strukovinu

DNES - 9:58Ekonomické

Zo slovenského a českého trhu sťahujú nebezpečnú fazuľu.

Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

VČERA - 20:10Ekonomické

Predseda vlády sa po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ netajil určitou mierou skepticizmu voči navrhovaným plánom o lepšej hospodárskej budúcnosti EÚ.

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

VČERA - 18:03Ekonomické

Zhotoviteľa prvého z troch chýbajúcich úsekov kysuckej diaľnice D3 začne Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadať na budúci mesiac.

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

VČERA - 17:22Ekonomické

Poslanci schválením novely zákona o sociálnom poistení splnili "jasný sľub" strán vládnej koalície, že dôchodcovia dostanú plnohodnotný 13. dôchodok.