Jednoduchý recept na syrové sušienky: Potrebujete len 3 suroviny
- 17:59 26.09.2020
- Svet
Blogerka sa podelila o recept na fantastické syrové sušienky.
Sušienky nemusia byť iba sladké. Ak namiesto cukru a čokolád zvolíte slané suroviny, vznikne vám perfektná pochúťka ideálna k dobrému k vínu. Blogerka Andrea Sorandisová sa podelila o jednoduchý recept na syrové sušienky, z ktorých sa okamžite stal hit.
Ich výhodou je, že sa skladajú len z troch surovín a ich príprava vám nezaberie viac ako hodinu. Ak si ich chcete ozvláštniť, okrem základných prísad môžete pridať aj bylinky alebo chili. Andrea najčastejšie používa rozmarín a tymián, no hodí sa aj šalvia.
Parmezánové sušienky
Budete potrebovať:
- 100 g studeného masla nakrájaného na malé kúsky
- 100 g hladkej múky
- 100 g parmezánu, jemne nastrúhaného
rozmarín a tymián (voliteľné)
čierne korenie (voliteľné)
2 lyžice teplej vody na potretie (alebo malé rozšľahané vajíčko)
Postup:
- V mixéri na stredných otáčkach zmiešame maslo, múku a parmezán.
- Teraz môžete pridať voliteľné bylinky a čierne korenie podľa chuti a hneťte cesto.
- Cesto rozdelíme na polovicu. Obe polovice vytvarujte do rovnomernej rolky s priemerom asi 3 cm.
- Oba valce zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 15 minút v chladničke.
- Rúru predhrejte na 180 ° C bez režimu ventilátora. Ak používate možnosť s ventilátorom, nastavte teplotu rúry o 20 ° C menej ako u bežnej rúry na pečenie.
- Valce nakrájajte na guľky s hrúbkou 1 cm, potom im môžete pomocou vykrajovača dať požadovaný tvar.
- Poukladajte sušienky na plech vyložený papierom na pečenie.
- Povrch každej sušienky natrite buď teplou vodou alebo rozšľahaným vajcom a na vrchu ich posypte malým množstvom nastrúhaného parmezánu alebo nasekaných čerstvých bylín.
- Pečieme 10 minút, alebo kým nebudú sušienky zlatisté.
- Vyberte sušienky z rúry, nechajte ich úplne vychladnúť na plechu a potom podávajte.
- Zvyšky dajte do vzduchotesnej nádoby a skladujte v chladničke maximálne 4 dni.
Tipy na pečenie:
- Cesto môžete tiež vytvarovať na guľu, trochu ju sploštiť, zabaliť do potravinárskej fólie a nechať 15 minút v chlade. Potom cesto zrolujte na hrúbku 1 cm a pomocou vykrajovača vytvarujte.
- Ak je cesto príliš drobivé, skúste pridať trochu viac masla, aby sa vám spojilo.
- Hotové sušienky môžete skladovať v mrazničke až 2 mesiace.
- Zamraziť môžete aj cesto, ktoré po uvaľkaní zabalíte do potravinovej fólie a uložíte do mrazničky až na 2 mesiace. Rozmrazujte 10 minút pri izbovej teplote.
Výživové hodnoty:
Kalórie: 147 kcal | Sacharidy: 8g | Bielkoviny: 5 g | Tuk: 11 g | Nasýtené tuky: 7g | Cholesterol: 28 mg | Sodík: 232 mg | Draslík: 20mg | Vláknina: 1 g | Cukor: 1g | Vitamín A: 328IU | Vápnik: 122mg | Železo: 1mg
Prinášate si z dovoleniek magnetky? Ani ste netušili, aký to má efekt na pamäť!
Ako vyzerá najlepší spôsob, ako si uchovať spomienky na dovolenku? Možno vás prekvapí, že to nie sú fotky.
Na čo sú dobré nálepky na ovocí a zelenine? Toto ste o nich nevedeli
S nálepkami na ovocí a zelenine sa stretol už každý z nás, ale málokto pozná ich význam a aj využitie.
Video: Táto rybka robí neskutočný hluk. Zvuky jednej z najmenších rýb vedcov prekvapili
Drobná rybka dokáže vyprodukovať zvuk o hlasitosti až 140 decibelov.
Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek
Zdravú, chutnú a obľúbenú zeleninu si viete dopestovať rýchlo a jednoducho.
5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom
Nezhoršujte príznaky alergie vlastnou chybou pri záhradkárčení. Týchto 5 rastlín vám môže uškodiť.