• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Početnejšie prípady COVID-19 zaznamenalo najmä päť regionálnych úradov

  • 18:00 18.09.2020
  • Bratislava
Početnejšie prípady COVID-19 zaznamenalo najmä päť regionálnych úradov

Úrady zaznamenali 235 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 z celkovo 5542 vykonaných laboratórnych vyšetrení.

Najviac prípadov za štvrtok (17. 9.) na ochorenie COVID-19 bolo v územnej pôsobnosti regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Bratislave, Senici, Dolnom Kubíne, Humennom a Trnave. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti.

RÚVZ v Bratislave eviduje medzi novými prípadmi najmä osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s už pozitíve testovanými osobami. Zaznamenaný však bol aj sporadický výskyt ochorenia bez epidemiologickej súvislosti s ďalšími prípadmi na území kraja a tiež importy zo zahraničia.

RÚVZ v Humennom zaznamenal početnejší výskyt ochorenia v okrese Snina. Vo väčšine prípadov ide o aktívne dohľadané kontakty pozitívne testovaných osôb, v jednom prípade sa epidemiologické vyšetrovanie ešte neskončilo. Aj dva prípady v okrese Humenné boli v epidemiologickej súvislosti s pozitívnymi osobami z okresu Snina. „RÚVZ v Humennom pre zhoršujúci sa vývoj epidemiologickej situácie v regióne vydal lokálne opatrenie s viacerými reguláciami,“ konštatuje ÚVZ SR.

RÚVZ v Senici pokračuje v dohľadávaní kontaktov pozitívnych osôb v monitorovanom ohnisku nákazy (hokejový klub). Práve tieto kontakty tvorili väčšinu prípadov, ktoré úrad eviduje za štvrtok v okresoch Skalica a Senica. V oboch okresoch sa vyskytli aj sporadické prípady bez súvislosti so známymi prípadmi, dve pozitívne osoby boli z rodinnej oslavy.

Vyšší počet prípadov v okrese Námestovo je podľa ÚVZ SR dôsledkom dohľadania kontaktov z monitorovaného ohniska nákazy (svadba). „RÚVZ v Dolnom Kubíne reaguje na naďalej zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu vo svojej územnej pôsobnosti, a preto vydal vyhlášku, kde pre mestá Tvrdošín a Trstená vydal lokálne opatrenie s viacerými reguláciami,“ podotýka ÚVZ SR.

RÚVZ v Trnave vo väčšine prípadov eviduje aktívne dohľadané kontakty, v jednom prípade sa začalo epidemiologické vyšetrovanie a zaznamenali tiež import zo zahraničia.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur

DNES - 8:04Domáce

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Lyžiari sa vracajú na lyže, v Lomnickom sedle napadlo 20 centimetrov snehu

Lyžiari sa vracajú na lyže, v Lomnickom sedle napadlo 20 centimetrov snehu

DNES - 7:22Domáce

Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili stále dobré podmienky na jarnú lyžovačku.

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

DNES - 7:11Domáce

Výpoveďou ďalšej svedkyne obžaloby v stredu v Kežmarku pokračoval súdny proces s Kuffovcami v kauze, ktorá súvisí s medializovanými informáciami o podvodoch s pôdou a útokmi na farmárov.

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

VČERA - 19:19Domáce

Najmä na severe môže od večera snežiť.

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

VČERA - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.