• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
16°Bratislava

Talentovaný herec s kontroverzným životom Charlie Sheen má 55 rokov

  • 7:17 03.09.2020
  • New York/Bratislava
Talentovaný herec s kontroverzným životom Charlie Sheen má 55 rokov

Charlie Sheen, rodným menom Carlos Irwin Estévez sa narodil 3. septembra 1965 v New Yorku ako syn svetoznámeho hollywoodskeho herca Martina Sheena.

Ešte predtým ako pre svoj búrlivý život začal zapĺňať už len stránky bulvárnych médií, účinkoval americký herec Charlie Sheen v úspešných filmoch ako Čata (1986), Wall Street (1987), Mladé pušky (1988), alebo v divácky obľúbených komédiách Horúce strely (1991) a Horúce strely 2 (1993). Divákov po celom svete si získal aj postavami z televíznych seriálov Všetci starostovi muži (1996 - 2002), Kurz sebaovládania (2012–2014) či Dva a pol chlapa (2003 - 2015). Talentovaný herec s kontroverzným životným štýlom bude mať vo štvrtok 3. septembra 55 rokov.

Charlie Sheen, rodným menom Carlos Irwin Estévez sa narodil 3. septembra 1965 v New Yorku ako syn svetoznámeho hollywoodskeho herca Martina Sheena. (Herec Martin Sheen je synom španielskeho robotníka a írskej matky - jeho pôvodné meno je Ramón Gerardo Antonio Estévez a 3. augusta 2020 sa dožil 80 rokov.)

Charlie už od detstva niesol bremeno potomka slávneho otca, ale postupne sa mu v hereckej kariére podarilo vystúpiť z otcovho tieňa. Hercom je aj jeho starší brat Emilio Estévez.

Rodina sa presťahovala do Malibu v Kalifornii, kde Charlie Sheen navštevoval strednú školu a patril medzi talentovaných hráčov stredoškolského baseballového tímu.

Ako stredoškolák objavil v sebe aj herecké vlohy a rozhodol sa napokon vydať v otcových šľapajach. Spočiatku sa objavoval v malých úlohách v televíznych produkciách.

Zlom v jeho kariére prišiel v roku 1986, keď v dnes už kultovom vojnovom filme Olivera Stonea Platoon (Čata) stvárnil mladého vojaka Chrisa Taylora prežívajúceho dvanásť mesiacov vo vietnamskom pekle. Spolupráca Stone a Scheen sa týmto filmom neskončila. Legendárny režisér ponúkol Sheenovi ďalšiu hlavnú postavu v nemenej úspešnej snímke Wall Street (1987). V dráme zo zákulisia americkej burzy mu sekundoval Michael Douglas, ale aj otec Martin Sheen.

So starším bratom Emiliom Estévezom sa Sheen pred kamerou stretol pri nakrúcaní úspešného westernu Young Guns (Mladé pušky, 1988). Po westerne si vo filme Major League (Prvá liga, 1989) zaspomínal na baseballovú mladosť.

V 90. rokoch minulého storočia si zahral mušketiera vo filme The Three Musketeers (Traja mušketieri, 1993) či horlivého arizonského policajta v thrilleri Beyond the Law (V tieni gangu, 1992). Hlavnú postavu stvárnil aj v komerčne úspešnej komediálnej paródii Hot Shots! (Horúce strely, 1991) a aj v jej pokračovaní Hot Shots! Part Deux (Horúce strely 2, 1993).

V roku 2002 boli Sheenove herecké kvality ocenené Zlatým glóbusom za najlepší výkon v televíznom seriáli Spin City (Všetci starostovi muži, 1996 - 2002). Ďalšie dve nominácie na rovnaké ocenenie a tiež štyri nominácie na cenu Emmy dosiahol za stvárnenie hlavnej úlohy v sitkome Two and a Half Men (Dva a pol chlapa, 2003 - 2015). Jeho postavu slobodného a život si užívajúceho Charlieho Harpera diváci milovali a aj vďaka nezabudnuteľným „hláškam“ sa stala doslova kultovou.

Sheenove problémy s alkoholom a drogami spojené s bujarými večierkami sa podpísali nielen pod jeho zlý zdravotný stav, ale v roku 2011 ho vylúčili z nakrúcania sitkomu Dva a pol chlapa.

V novembri 2015 uviedol v talk show televízie NBC, že je HIV pozitívny. Neskôr sa vďaka experimentálnej liečbe podarilo vírus v jeho tele potlačiť.

Talentovaný herec s kontroverzným životným štýlom je otcom piatich detí, ktoré má s troma ženami. Jeho druhou manželkou (2002-2006) bola americká herečka a modelka Denise Richardsová.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na čo sú dobré nálepky na ovocí a zelenine? Toto ste o nich nevedeli

Na čo sú dobré nálepky na ovocí a zelenine? Toto ste o nich nevedeli

DNES - 7:05Zaujímavosti

S nálepkami na ovocí a zelenine sa stretol už každý z nás, ale málokto pozná ich význam a aj využitie.

Video: Táto rybka robí neskutočný hluk. Zvuky jednej z najmenších rýb vedcov prekvapili

Video: Táto rybka robí neskutočný hluk. Zvuky jednej z najmenších rýb vedcov prekvapili

VČERA - 21:26Zaujímavosti

Drobná rybka dokáže vyprodukovať zvuk o hlasitosti až 140 decibelov.

Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

VČERA - 19:41Zaujímavosti

Zdravú, chutnú a obľúbenú zeleninu si viete dopestovať rýchlo a jednoducho.

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

VČERA - 18:01Zaujímavosti

Nezhoršujte príznaky alergie vlastnou chybou pri záhradkárčení. Týchto 5 rastlín vám môže uškodiť.

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

21:49 27.03.2024Zaujímavosti

Ak chcete využiť len šťavu z citróna, nemusíte ho vôbec krájať. Takto si uľahčíte prácu už za niekoľko sekúnd.