• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
11°Bratislava

Stranu Za ľudí povedie Remišová, zvolili ju za predsedníčku

  • 15:26 08.08.2020
  • Bratislava/Trenčianske Teplice
Stranu Za ľudí povedie Remišová, zvolili ju za predsedníčku

Novou predsedníčkou strany Za ľudí sa stala vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová.

V sobotu ju na sneme v Trenčianskych Tepliciach zvolili delegáti strany, pričom zvíťazila nad poslancom Národnej rady SR Miroslavom Kollárom. Doteraz viedol stranu exprezident Andrej Kiska.

Nová predsedníčka strany Za ľudí chce, aby strana pokračovala vo vízii, ktorú nastavil Kiska. „Aby sme boli modernou, európskou stredovou stranou, rozumnou a slušnou silou v slovenskej politike. Myslím si, že takáto stredová alternatíva na politickej scéne nie je. My sme jediná takáto alternatíva. Verím, že s odborným potenciálom, ktorý máme, budeme rásť a budeme silnou stranou,“ povedala Remišová.

Predstava stredovej strany podľa nej nie je „bez chuti a zápachu“. „Je to vízia, ktorá v sebe spája konzervatívnejšie cítiacich ľudí aj liberálnejšie cítiacich ľudí. Vízia rozumnej stredovej strany, strany ekonomických istôt, a toto Slovensko potrebuje. Od začiatku máme v programe silný dôraz na regióny. Ale to neznamená, že našimi silnými baštami nemôžu byť Bratislava a Košice. Avšak gro problémov, ktoré Slovensko trápia, či je to zdravotníctvo, školstvo, daňová reforma, inovácie, veda, výskum, sú problémy, ktoré krajinu trápia či žijete vo veľkom meste, v malom meste alebo v obci,“ podotkla Remišová.

Protikandidát Remišovej v súboji o predsednícky post jej po voľbách zablahoželal k víťazstvu. „Dáva jej jasný a silný mandát nasmerovať stranu tak, ako bola definovaná jej vízia. Držím jej v tom palce. V prípade záujmu som plne pripravený jej v tom pomôcť. Rešpektujem vôľu delegátov snemu. Aj výsledok ukazuje, že časť štruktúr má záujem o štandardnú demokratickú diskusiu. Myslím si, že aj ľuďom, ktorí odchádzajú s tým, že nevyhral ich kandidát, umožní pokračovať a spolupracovať vo vnútri strany,“ dodal Kollár.

Exprezident a bývalý predseda strany Za ľudí Andrej Kiska "dnešným dňom" v politike končí. Uviedol to na tlačovej konferencii v rámci sobotňajšieho snemu strany v Trenčianskych Tepliciach. Dôvodom sú najmä jeho zdravotné problémy, priestor chce prenechať mladším.

Kiska uviedol, že z politiky sa stiahol po ôsmich rokoch, pričom robil všetko preto, aby zo Slovenska bolo miesto, kde ľudia budú chcieť žiť a budú na neho hrdí. Potvrdil, že nie všetko sa mu podarilo a urobil aj chyby. „Slovensko sa za tých osem rokov posunulo dopredu a ja dúfam, že som aspoň malilinkým kúštikom tomu pomohol,“ povedal Kiska.

Bývalý predseda strany Za ľudí tvrdí, že je potrebné urobiť priestor mladším. Poukázal na to, že má rôzne zdravotné problémy. „Každý politik by sa mal naučiť povedať dosť, stačí. Takže stačí,“ uviedol Kiska. Na sneme povedal, že ak bude od neho niekto niečo potrebovať, bude k dispozícii.

Novou predsedníčkou strany Za ľudí sa po sobotňajšom sneme stala vicepremiérka Veronika Remišová, ktorá zvíťazila nad poslancom Národnej rady SR Miroslavom Kollárom. Noví podpredsedovia strany ešte nie sú zvolení.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
KDH nevylučuje podporu Rašiho ako predsedu parlamentu

KDH nevylučuje podporu Rašiho ako predsedu parlamentu

DNES - 13:51Domáce

Koaličná zmluva sa otvárať nebude, Richard Raši počíta so svojou nomináciou na post predsedu parlamentu.

Po zrážke nákladného auta a dodávky uzavreli cestu

Po zrážke nákladného auta a dodávky uzavreli cestu

DNES - 13:47Domáce

Z automobilov vytekajú prevádzkové kvapaliny, viezlo sa v nich 5 osôb.

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.