• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Fico priblížil svoje úlohy v Smere-SD, sľubuje v strane nové tváre

  • 16:16 13.07.2020
  • Bratislava
Fico priblížil svoje úlohy v Smere-SD, sľubuje v strane nové tváre

Smer-SD bude mať v sobotu pracovný snem.

Strana Smer-SD bude mať vo svojom bratislavskom sídle v sobotu (18. 7.) pracovný snem. Predseda strany Robert Fico tvrdí, že ho museli zorganizovať po tom, ako Smer-SD opustili "zradcovia", a budú preto musieť doplniť orgány strany, voliť členov predsedníctva a urobiť niektoré zmeny na pozíciách podpredsedov strany. Veľký snem strany zároveň Fico avizuje na 9. decembra.

V sobotu očakáva príchod okolo 150 delegátov, čo podľa šéfa Smeru-SD postačuje na prijatie technických rozhodnutí. „Musíme riešiť pozíciu generálneho manažéra, doplniť niektoré ustanovenia v stanovách, pretože došlo k zrade a niektorí kolegovia nás za zvláštnych okolností opustili,“ vyhlásil Fico.

Avizuje, že zo šiestich podpredsedov strany bude kandidovať len Juraj Blanár. „Zostávajúci budú všetko nové tváre. Rovnako budú noví ľudia v predsedníctve Smeru-SD,“ poznamenal s tým, že o konkrétnych menách zatiaľ nechce hovoriť. Fico by bol rád, ak by v strane boli aj mladí ľudia. Slovenská i európska politika sa podľa jeho slov však borí s problémom nedostatku politických talentov. Tí najlepší a najúspešnejší sa podľa Fica pre novinárov vyhýbajú politike ako „čert krížu“, nechcú ísť do verejného života a uprednostňujú súkromný sektor. „Nikto nechce byť zlynčovaný a znevažovaný,“ podotkol.

Deklaruje, že jeho ambíciou je pretláčať do strany mladých a verí, že k tomu získa podporu aj na sneme. „Je o tom živá diskusia na krajských radách. Sú na to rôzne názory. Ja som však toho zástancom,“ uviedol.

Fico tvrdí, že sa neuchádza o žiadnu pozíciu v exekutíve a ani v Národnej rade SR, kde je poslancom. Nechce byť ani podpredsedom parlamentu a ani šéfom výboru. Motivovaný je fungovať v strane. „Myslel som si, že nástupníctvo v Smere-SD máme vyriešené, ale zrada je zrada. Na zradu treba reagovať,“ vyhlásil. Ako spresnil, stanovil si zásadné úlohy. Ako šéf strany chce chrániť Smer-SD. „Odmietam, aby ste nám nasadzovali špinavú hlavu za každej jednej okolnosti. Budeme podstatne razantnejší v ochrane vlastných záujmov. Budeme hovoriť o veciach veľmi jasne a tvrdo. V tom bude moja výhoda, že to budem môcť robiť, lebo už nemám ďalšie ambície,“ skonštatoval.

Fico chce zároveň pripraviť nové vedenie Smeru-SD do ďalších parlamentných volieb. „Nájsť nového lídra kandidátky, nájsť nového lídra strany. Toto je moja úloha a tú si chcem ako predseda strany splniť nasledujúcich mesiacoch či rokoch,“ uviedol s tým, že nič viac od svojho pôsobenia v strane neočakáva.

Smer-SD opustil nedávno expremiér Peter Pellegrini a spolu s ďalšími bývalými kolegami zo Smeru-SD zakladá stranu Hlas-sociálna demokracia. Tvrdia, že sa s vedením niekdajšej vládnej strany rozišli v názoroch.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

VČERA - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

VČERA - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

VČERA - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.