• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Raši: Remišová v oblasti IT nepredložila jediný vylepšujúci návrh zákona

  • 15:24 06.07.2020
  • Bratislava
Raši: Remišová v oblasti IT nepredložila jediný vylepšujúci návrh zákona

Podľa Rašiho sa Remišová po prvých 100 dňoch vo vláde nemá čím chváliť.

Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) zatiaľ nepredložila v oblasti informatizácie jedinú legislatívnu zmenu v prospech ľudí, dokonca ani zákon proti byrokracii, ktorý jej predošlé vedenie rezortu nechalo pripravený na stole. Tvrdí to Remišovej predchodca – poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši.

Raši si myslí, že Remišová sa za svojich prvých 100 dní vo vládnej garnitúre Igora Matoviča (OĽaNO) nemá čím pochváliť. „Ministerke sa podarila snáď jediná vec, ktorej sa však vo vlastnom hodnotení radšej oblúkom vyhýba. Významne spopularizovala a do médií dostala vládnu sieť Govnet. Žiaľ, v tom najnegatívnejšom možnom zmysle,“ upozornil Raši.

Nesúlad v tvrdeniach ministerky a jej činoch vidí Raši aj pri jej cieli sprofesionalizovať štátne IT. „Asi preto do vedenia Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby vymenovala krízovú manažérku, ktorá nemá ani vysokú školu,“ podotkol Raši.

Podľa poslanca treba brať Remišovej slová s rezervou. Naposledy u prezidentky Zuzany Čaputovej totiž povedala, že Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (terajšie Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR) nemal vlastný rozpočet. Jej predchodca však upozornil na to, že každé ministerstvo, ale aj úrad vicepremiéra musí mať vlastnú rozpočtovú kapitolu. „Je to rovnaká samozrejmosť ako to, že Popolušku, o ktorej Remišová písala diplomovú prácu, si vezme princ za ženu a nezje ju zlý vlk,“ ilustroval Raši.

Remišová v rozhovore pre TASR uviedla, že v čase, keď úrad preberala, nefungovali základné procesy, napríklad plánovanie projektov. Raši si však myslí, že keby to bolo naozaj tak, Remišová by nemohla všetky projekty pozastaviť, a niektoré dokonca zrušiť. „A pri jednom zo zrušených projektov, ktorý mal centralizovať nákup softvérových licencií pre štát, daňových poplatníkov pripravila o milióny eur,“ uzavrel Raši.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

VČERA - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

VČERA - 16:40Ekonomické

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky.

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

VČERA - 15:13Ekonomické

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier.

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

VČERA - 14:16Ekonomické

Obchvaty niektorých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok.