• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

TASR získala 50 % akcií Teraz Media za 1 euro, je jediným vlastníkom spoločnosti

  • 15:20 01.07.2020
  • Bratislava
TASR získala 50 % akcií Teraz Media za 1 euro, je jediným vlastníkom spoločnosti

Na základe zmluvy o prevode akcií sa TASR stala jediným vlastníkom spoločnosti Teraz Media, a.s., (TM).

Za akcie zaplatila spoločnosti Impre Media, a. s., jedno euro. Súčasťou prevodu je dohoda o vyrovnaní záväzkov vo výške 131.090 eur. Záväzok spoločnosti vznikol pri investíciách v rokoch 2012 – 2015. Spoločnosť bola po svojom vzniku medializovaná v súvislosti so spojením verejnoprávnej agentúry a súkromného kapitálu.

Prevod akcií schválilo valné zhromaždenie spoločnosti TM a na svojom rokovaní Správna rada (SR) TASR. Správna rada na rokovaní 23. júna 2020 odsúhlasila aj podporu podnikania spoločnosti vo forme pôžičky na vyrovnanie záväzku dcérskej spoločnosti. Prostriedky budú použité z rezervného fondu TASR.

Túto dohodu pokladám za manažérsky úspech. Rokovali sme už dva roky. V auguste 2019 som inicioval mimoriadne valné zhromaždenie Teraz Media, kde nadobudla dohoda reálne kontúry. Riadne účtovaný záväzok vyše 250.000 eur nám investor po rokovaniach znížil na 131.090 eur za predpokladu, že sumu vyplatíme vcelku a hneď. Ušetrili sme tak skoro 50 percent sumy,“ povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Teraz Media prevádzkuje weby teraz.sk a online televíziu Tablet.TV. Podľa Puchalu je teraz.sk významný zdroj informovania spoločnosti. Ponúka nespoplatnené informácie pre verejnosť, postavené na faktoch a jasných zdrojoch. V mesiaci apríl dosiahol web podľa IAB monitora vyše 1.100.000 unikátnych návštevníkov mesačne, bežne sa jeho návštevnosť pohybuje okolo 700.000 ľudí. Tablet.TV prináša živé prenosy tlačových konferencií, vlastné relácie o politike, zahraničí alebo samospráve.

Predložil som SR TASR všetky materiály o podnikateľskom zámere TASR, teda ovládnutí spoločnosti Teraz Media a jej ďalšom smerovaní. O zámere prevziať spoločnosť som informoval aj Výbor NR SR pre kultúru a médiá. Hovoril som o tom s pani ministerkou kultúry. Peniaze, ktoré použije TASR na splatenie záväzku TM, pôjdu z rezervného fondu a tam sa aj vrátia. Máme v ňom po dobrom hospodárení dostatok prostriedkov. Fond je možné použiť len v zmysle zákona, nemôže byť použitý na mzdy či bežnú prevádzku agentúry,“ povedal Puchala.

Predseda Správnej rady TASR Peter Mestický pokladá získanie akcií TM za správny krok. Manažment podľa jeho slov predložil všetky potrebné podklady na to, aby správna rada tento krok i spôsob jeho vykonania schválila. „Oceňujeme skutočnosť, že manažment TASR prerušil spojenie súkromného kapitálu s verejnoprávnou agentúrou a nie sme spájaní so žiadnym investorom,“ povedala zástupkyňa zamestnancov v Správnej rade TASR Alena Mezeiová.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.