• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Lipšic považuje výpoveď Aleny Zsuzsovej za účelovú, ona mu odmietla odpovedať

  • 15:37 29.06.2020
  • Pezinok
Lipšic považuje výpoveď Aleny Zsuzsovej za účelovú, ona mu odmietla odpovedať

V spise v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej nie je podľa obžalovanej Aleny Zsuzsovej žiaden dôkaz o tom, že by si ju objednala. Vyhlásila to vo svojej pondelkovej výpovedi na pojednávaní Špecializovaného trestného súdu.

Jej výpoveď označil splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic za účelovú, zmätočnú a v rozpore s jej predchádzajúcimi výpoveďami.

Počas svojej výpovede opisovala Alena Zsuzsová vzťah s obžalovaným Marianom Kočnerom. Zoznámiť sa mali cez sociálnu sieť v roku 2012 a pôvodne malo ísť o nezáväzný flirt. To, že by mali spolu niekedy milenecký vzťah, poprela.

Priznala sa aj ku komunikácii s mužmi z politiky a prokuratúry. S niekdajším prokurátorom Reném Vanekom mala komunikovať takmer až do momentu jej zadržania. Ostatných mužov menovať odmietla, tvrdí, že s nimi komunikovala len v období rokov 2012 až 2013. Cieľom malo byť získavanie klientov na tlmočenie a sprostredkovanie realít. Jej údajnú tlmočnícku činnosť pred novinármi spochybnil Lipšic, podľa ktorého tomu neverí ani ona sama s Marianom Kočnerom.

Na súde sa ešte predtým čítali SMS správy a prehrával telefonát medzi Alenou Zsuzsovou a odsúdeným Zoltánom Andruskóom. Podľa obžalovanej dokazujú jej výpoveď o tom, že jej Andruskó dlžil peniaze, nevrátil ich a neodpracoval si ich sprostredkovaním vraždy, ako tvrdí Andruskó.

Zoltán Andruskó nemal motiváciu vo vzťahu k nej klamať. On nevedel, aké ďalšie dôkazy sa nájdu počas vyšetrovania, čiže by veľmi riskoval, keby označil ju ako jednu z objednávateliek, a potom by sa ukázalo, že to bolo celé naopak,“ myslí si Lipšic. Poukázal na to, že Andruskó mal s Alenou Zsuzsovou kamarátsky vzťah a nemal dôvod si o nej vymýšľať.

Na nezrovnalosti vo výpovedi Alena Zsuzsová odmietla Lipšicovi odpovedať. „Tebe neodpoviem na nič,“ reagovala. Rovnako tak odmietla odpovedať na otázky splnomocnenca Zlatice Kušnírovej Romana Kvasnicu.

Po jej výpovedi pokračuje pojednávanie výsluchom kriminalistu z oblasti informačných technológií Dušana Mikulaja, ktorý analyzoval správy telekomunikačných operátorov o pohybe telefónov obžalovaných v čase pred a po spáchaní skutku vo Veľkej Mači.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

VČERA - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

VČERA - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

VČERA - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

VČERA - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.