• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
11°Bratislava

Od 1. júla sa mení zoznam úsekov ciest s výberom mýta, upozorňuje SkyToll

  • 11:57 29.06.2020
  • Bratislava
Od 1. júla sa mení zoznam úsekov ciest s výberom mýta, upozorňuje SkyToll

Od júla pribudne 21 nových vymedzených úsekov ciest a zanikne 12 starých.

Od júla pribudne 21 nových vymedzených úsekov ciest. Nový zoznam týchto úsekov s elektronickým výberom mýta ustanovuje s účinnosťou od 1. júla vyhláška Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR. Upozornil na to manažér pre komunikačnú stratégiu a PR mýtnej firmy SkyToll Anton Bódis.

Po preklasifikovaní rýchlostnej cesty R2 na cestu prvej triedy medzi mestskými časťami Košice-Západ a Košice-Šaca vzniknú z pôvodne jedného vymedzeného úseku štyri nové. Po preklasifikovaní rýchlostnej cesty R4 medzi výjazdom z diaľnice D1 pri obci Budimír a Košicami-Sever na cestu prvej triedy vznikne jeden nový vymedzený úsek. Po jednom novom vymedzenom úseku vznikne na rýchlostnej ceste R3 preklasifikovaním D1 v Martine a medzi Košickými Oľšanmi a Hrašovíkom na rýchlostnej ceste R4. Jeden vymedzený úsek pribudne v intraviláne obce Malužiná.

Dva nové vymedzené úseky vzniknú rozdelením pôvodne jedného úseku na ceste prvej triedy medzi Bratislavou a Ivankou pri Dunaji, štyri na ceste prvej triedy medzi Bratislavou a Dunajskou Lužnou. Spolu sedem nových vymedzených úsekov vznikne na cestách druhej triedy medzi Malackami a Rohožníkom, Bratislavou a Trstínom a medzi Bratislavou a Mostom pri Bratislave.

Od 1. júla bude mať zároveň podľa Bódisa 40 vymedzených úsekov ciest modifikované rôzne parametre. Spoplatnená dĺžka spolu s inými parametrami sa zmení 30 vymedzeným úsekom, v prípade troch sa zmení názov začiatku alebo konca vymedzeného úseku a siedmim vymedzeným úsekom sa zmení názov začiatku alebo konca križovania.

Platnosť sa po 1. júli skončí 12 vymedzeným úsekom ciest, z nich dvom bez náhrady. Bezo zmeny zostane 4086 vymedzených úsekov ciest.

Po všetkých úpravách vrátane tých, ktoré nemajú vplyv na výšku úhrady mýta (úseky spoplatnené nulovou sadzbou), sa počet vymedzených úsekov ciest zvýši o desať na 4148. Dĺžka siete vymedzených úsekov sa skráti o 0,2 km na 17.614,6 km,“ vyčíslil Bódis.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tesco sťahuje z predaja nebezpečnú strukovinu

Tesco sťahuje z predaja nebezpečnú strukovinu

DNES - 9:58Ekonomické

Zo slovenského a českého trhu sťahujú nebezpečnú fazuľu.

Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

VČERA - 20:10Ekonomické

Predseda vlády sa po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ netajil určitou mierou skepticizmu voči navrhovaným plánom o lepšej hospodárskej budúcnosti EÚ.

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

VČERA - 18:03Ekonomické

Zhotoviteľa prvého z troch chýbajúcich úsekov kysuckej diaľnice D3 začne Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadať na budúci mesiac.

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

VČERA - 17:22Ekonomické

Poslanci schválením novely zákona o sociálnom poistení splnili "jasný sľub" strán vládnej koalície, že dôchodcovia dostanú plnohodnotný 13. dôchodok.