• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Najsympatickejšou osobnosťou slovenskej politiky je šéf SOPK

  • 14:26 26.06.2020
  • Bratislava
Najsympatickejšou osobnosťou slovenskej politiky je šéf SOPK

Peter Mihók sa stal najsympatickejšou osobnosťou slovenskej politiky a spoločnosti už tretíkrát po sebe.

Najsympatickejšou osobnosťou slovenskej politiky a spoločnosti je už tretí rok po sebe predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók. Na štvrtkovom (25. 6.) slávnostnom zhromaždení Neformálneho ekonomického fóra Hospodársky klub si okrem tohto ocenenia prevzal aj Mierovú cenu zo Slovenska 2015 za rok 2019, ktorú mu udelil Medzinárodný mierový výbor. Stal sa tak v poradí 15. laureátom Mierovej ceny zo Slovenska 2015 a štvrtým zo Slovenskej republiky. Informovala o tom tlačová tajomníčka SOPK Bibiána Gunišová.

O ocenení Najsympatickejšia osobnosť slovenskej politiky a spoločnosti rozhodujú slovenské osobnosti neverejným hlasovaním a tiež návštevníci stránky www.hospodarskyklub.sk. Organizátorom je Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub. Výzvu na nominácie na laureáta Mierovej ceny zo Slovenska 2015 za rok 2019 vyhlásil Medzinárodný mierový výbor združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub.

Mihók považuje Mierovú cenu za uznanie jeho práce a aktivít v rámci Svetovej komorovej federácie Medzinárodnej obchodnej komory v Paríži, vo vedení ktorej pôsobí 20 rokov. „Vždy som v týchto pozíciách presadzoval filozofiu, že obchod, investície a hospodárska spolupráca stavajú mosty tam, kde ich iní ničia či blokujú,“ povedal vo vystúpení po prevzatí ocenenia.

Podľa šéfa SOPK Slovensko po roku 1989 zlyhalo v oblasti medziľudských vzťahov a vzájomného rešpektu. V súčasnosti prichádza nová politická reprezentácia, ktorá je názorovo a profilovo produktom zmien po roku 1989. „Nesmieme pritom zabúdať na dialektiku vývoja a jej pravidlá. Už Aristoteles povedal, že dialektika je umenie rozlišovať pravdu od lži, a tým sa líši dialektika od rétoriky, ktorá chce presviedčať bez toho, aby si robila starosti o pravdivosť či len zdanlivosť toho, o čom sa hovorí. Zdá sa mi, že máme veľa rétorov a minimum dialektikov, a preto sa utápame v prázdnych slovách, a nie v zmysluplných činoch,“ dodal Mihók.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

VČERA - 20:10Ekonomické

Predseda vlády sa po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ netajil určitou mierou skepticizmu voči navrhovaným plánom o lepšej hospodárskej budúcnosti EÚ.

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

VČERA - 18:03Ekonomické

Zhotoviteľa prvého z troch chýbajúcich úsekov kysuckej diaľnice D3 začne Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadať na budúci mesiac.

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

VČERA - 17:22Ekonomické

Poslanci schválením novely zákona o sociálnom poistení splnili "jasný sľub" strán vládnej koalície, že dôchodcovia dostanú plnohodnotný 13. dôchodok.

Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 654 miliónov eur

Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 654 miliónov eur

VČERA - 16:09Ekonomické

Slovensku sa vo štvrtok podarilo predať štátne dlhopisy v celkovej hodnote 654 miliónov eur.